Ingrediente
Pentru 1 porție:
400g pulpă de rață
1 ceapă
1 morcov
75ml vin roșu
10ml oțet de vin
10ml sos de soia
3-4 căței de usturoi
1 crenguță de cimbru
Sare
Piper negru boabe și măcinat
Pentru glazură:
1 lng zahăr
1 lng miere
1 lng vin roșu
1 lng sos de soia
1g sos dulce chili
Sare
10g ghimbir
3-4 căței de usturoi
Metodă de preparare
Frecăm carnea cu sare și piper.
Prăjim pulpa într-o tigaie încinsă cu usturoiul și cimbrul.
Tăiem ceapa julien iar morcovul inele. Prăjim legumele într-o tigaie, turnăm deasupra vinul, oțetul și sosul de soia. Adăugăm carnea și turnăm puțină apa (să nu acopere carnea).
Înăbușim timp de 1.5-2 ore, întorcînd carnea periodic. Verificăm dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Dacă se înfibge ușor, atunci carnea este gata. O lăsăm să se răcească în sos.
Turnăm toate ingredientele pentru glazură într-o cratiță, usturoiul și ghimbirul le tocăm mărunt și le adăugăm în cratiță. Lăsăm să fiarbă, glazura trebuie să fie lichidă, să aibă consistența între cea a smîntînei și cea a mierii.
Ungem pulpa de rață cu glazură și o coacem în rolă timp de 8-10 minute. În timpul coacerii o mai ungem odată.
Comentarii
Похожие статьи
-
Compoziția de Craciun cu lumănări dec 08, 2014
-
Fly me to the stars dec 22, 2014
-
Copane de rață confiate iun 11, 2014
-
Ghimbirul:medicamentul întregii lumi mar 12, 2015
-
Biscuiti cosite din aluat foietaj dec 15, 2014