aluat:
¾ cană făină
1 lg. zahăr
¾ lgt. sare
150 gr unt moale
¼ cană ulei
½ cană apă rece
pentru umplutură:
2 legături spanac
2 morcovi medii
1 cutie de fasole roșie
1 lg. condimente ”fuchs ardei și tomate”
sare după gust
1. Preparăm aluatul: amestecăm făina, zahărul și sarea cu uleiul obișnuit, untul moale și apa rece. Modelăm o gogoașă din aluat și o dăm la frigider.
2. Între timp preparăm umplutura: curățim morcovul și îl tăiem cuburi, îl călim. Tăiem spanacul sub formă de pătrate și-l înăbușim timp de 1 minut cu morcovul, după care potrivim de sare, condimentăm și adăugăm fasolea roșie.
3. Întindem aluatul, decupăm cu ajutorul unor forme pentru biscuiți, dovlecei . Cu ajutorul linguriței scoatem umplutura pe o parte a biscuitului, iar cealaltă parte se suprapune. Lipim marginile și scoatem biscuiții pe tava de copt. Timpul de preparare este de 20-30 minute, la o temperatură de 180 grade.