Portocale de Crăciun

Просто&Вкусно - Hand-made - Portocale de Crăciun

În preajma Crăciunului, mirosul portocalelor este perfect! Un aranjament mai frumos, compus din portocale decorate cu cuișoare aromate, pentru centrul mesei festive nici că există. De fapt, acest decor are o frumoasă denumire franceză – pomander, pomme d`ambre -  care se traduce „mere de chihlimbar”. În timpurile de demult, acest aromatizator nu era altceva decât o minge confecționată din parfumuri: ambra, mosc sau zibeta. Pomander era purtat într-un vas transparent, care era un modificator al mirosurilor neplăcute.

 

Pentru a confecționa o astfel de compoziție, veți avea nevoie de:

  • un platou;
  • portocale, mandarine sau clementine;
  • cuișoare întregi;
  • crenguțe de brad;
  • câteva conifere.

 

Cum se face: 

1.După ce alegeţi fructul potrivit pentru pomanders, cu ajutorul unui cuţit faceţi şanţuri subţiri în coaja fructului şi înţepaţi fiecare loc unde va intra cuişorul.         Având o imaginaţie bogată, veţi putea transforma portocalele în adevărate opere de artă. Iar având suficientă răbdare, veţi putea confecţiona compoziţii             întregi,       pe care le veţi putea plasa în orice colţişor, pentru a umple casa cu miros de Crăciun!

 

 

2. După ce portocalele au fost decorate cu cuișoare, le plasăm pe un platou și începem a asorta compoziția cu crenguțe de brad și conifere. După dorință, puteți   ornamenta portocalele și cu panglici colorate,  după imaginație. 

 

 


Похожие статьи

Comentarii

Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați