Ce trebuie să fie pe masa de Revelion în 2015

Просто&Вкусно - Ce trebuie să fie pe masa de Revelion în 2015

Ce trebuie să fie pe masa de Revelion în 2015

Meniul de Revelion trebuie să fie variat. După calendarul chinezesc simbolul anului viitor va fi Capra – animal nepretențios. Cu toate astea, neapărat trebuie să aveți în meniu preparate din pește. De preferat, soiuri distinse cum ar fi: somon, keta, sturion.

Anul Caprei va aduce fericire în casa dumneavoastră, dacă pe masă va fi dovleac. Pregătiți din dovleac un preparat original sau folosițil la decorul mesei. Puteți turna miere și suc de lămăie peste feliuțe de dovleac. Sau puteți confecționa din el un candelabru neobișnuit care vă va înfrumuseța masa festivă.

Semnele de foc preferă de obicei preparatele din carne, fierbinți și condimentate cu sos iute. Ei sunt foarte acitivi și au mare nevoie de proteine. Nu consumă doar produse fierte sau prăjite, ci amestecă proteinele cu carbohidrații.


Produsele recomandate semnelor de foc:

Germenii de grîu și cerealele, semințele de floarea soarelui, somonul, untul de arahide, uleiul vegetal, ciupercile, pătrunjelul și verdeața la general, dovleceii, sparanghelul, morcovul, svecla, varza broccoli, avocado, ardeii dulci, ceapa și spanacul.

 


Steak de porc cu os în sos iute


Ingrediente:

4 steak-uri de porc

1 ardei dulce roșu

100g păstăi congelate

2 căței de usturoi

1 ardei iute roșu

30g unt

Oregano

Sare

Boia de ardei dulce

150g couscous

 

Mod de preparare

  1. Prăjim steak-urile în ulei la foc mare, pe ambele părți.
  2. Curățim usturoiul și îl tocăm mărunt cu cuțitul, spălăm ardeiul iute și îl tăiem fîșii subțiri.
  3. Punem carnea prăjită pe farfurie. Pregătim sosul în tigaia în care am prăjit carnea: adăugăm unt, apoi prăjim în el usturoiul, ardeiul iute și cel dulce, adăugăm sare, oregano și boiaua de ardei după gust. Adăugăm păstăile în sosul gata.
  4. Punem carnea în sos și mai înăbușim puțin la foc mic.
  5. Turnăm couscousul într-un bol și îl pregătim după instrucțiunile de pe ambalaj.
  6. Servim carnea alături de couscous și păstăi.

 

Organismul nativilor semnelor Pămînt are nevoie de materiale de construcție pentru oase, care sunt calciu și proteinele.

Meniul Taurilor, Fecioarelor și Capricornilor trebuie să conțină produse care contribuie la construirea și consolidarea oaselor. Foarte importantă este includerea în meniu a rădăcinoaselor, legumelor, fructelor și pomușoarelor.

 

Se recomandă să se limiteze în consumul de: unt, laptei, crupe de mei, pâine albă, dulce și sărat. Nativilor semnului Pămînt li se recomandă curățarea periodică a organismului și înfometarea.

Ei nici într-un caz nu trebuie să mănînce prea mult. Trebuie să fie moderați în consumul de produse alimentare, băuturi alcoolice și plăceri senzuale.

 

Produsele recomandate semnelor Pămînt:

Brînza proaspătă, produse lactate, cașcaval, carne de pui, proteine vegetale, care se conțin din abundență în orezul necurățat și boboase, verdeață, legume și nuci.

 

 

 

Salată caldă cu carne și cașcaval dorblu

 

Ingrediente:

200g carne de vită

Mix de salată

150g cașcaval dorblu

1 ceapă roșie

Sos balsamic

Sare după gust

Ulei de măsline

 

Mod de preparare

  1. Tăiem carnea bucățele egale.
  2. Le ungem cu ulei vegetal și le prăjim pe tigaia grill, pe ambele părți.
  3. Curățim ceapa de coajă, o tăiem rondele și o prăjim pe grill.
  4. Așezăm mixul de salată pe farfurie, apoi bucățele mici de cașcaval dorblu, carnea și ceapa.
  5. Presărăm sare și stropim salata cu ulei de măsline și sos balsamic.

 

 

Persoanelor născute într-un semn de apă le sunt necesare produsele vegetale, care conțin multă apă: dovleceii, dovleacul, castraveții, salata verde, pepenele roșu, roșiile și pepenele galben. Lor li se recomandă consumul sucurilor din fructe, pomușoarelor dulci și fructelor proaspete. Nu se recomandă consumul produselor cu aciditate ridicată și produsele acre și învechite în general.

 

Produsele recomandate semnelor de apă:

Căpșuni, fragi, sparanghel, pepene galben, banane, migdale, cartofi, susan, iaurt, nuci, cașcaval, ouă, salată verde, fructe de mare, pește (mai ales ton), raci, carne de pasăre. Unele produse ajută procesul digestiv, cum ar fi: rubarba, papaya, fulgii de ovăz, morcovii, portocalele. Produsele cu efect diuretic: ridichea, țelina, castraveții, pătrunjelul, sparanghelul, fasolele, morcovii, portocalele și fulgii de ovăz.

 

 

 

Salată caldă din dovleac și ceapă roșie

 

Ingrediente:

300g dovleac

1 ceapă roșie

50g roșie kalamata

Pătrunjel

4 lng ulei de măsline

Sare

Boia de ardei dulce

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 180oC.
  2. Spălăm dovleacul și îl curpțim de coajă și semințe. Îl tăiem cubulețe și le punem în tavă în care așternem preventiv hîrtie de copt. Curățim ceapa, o tăiem feliuțe și o adăugăm în tavă. Stropim totul cu ulei de măsline, presărăm puțină sare și introducem în rolă pentru 20-30.
  3. Amestecăm legumele coapte cu pătrunjelul tăiat mare, uleiul de măsline, roșiile kalamato, boiaua de ardei și sarea.
  4. Servim salata pe un platou mare.

 

Meniul nativilor în semnele Aerului trebuie să conțină alimente bogate în vitamina B12, care influențează pozitiv sistemul nervos, stimulează activitatea lui și pe cea a creerului.

Ei nu trebuie să facă exces de: cartofi, brînză dulce, cafea, ciuperci, castraveți, dovlecei și dovleac.

 

Produsele recomandate semnelor de aer:

Fructele de mare (peștele, mai ales sardinele, scoicile) carnea, ficatul, ouăle, produsele din soia, cașcavalurile, sparanghelul, murăturile, salatele verzi, țelina, germenii verzi, fructele, varza, ridichea, morcovii, portocalele, migdalele. Ei pot mînca tot ce este acru dar nu amar. Le este recomandat doar ceaiul verde.

 

 

 

Somon cu legume și ouă  de prepeliță

 

Ingrediente:

700g file de somon

150g păstăi congelate

100g roșii cherry

5-6 ouă de prepeliță

Pătrunjel

Coaja rasă a unei ½ lămîie

4 lng ulei de măsline

Sare

Piper negru

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 180oC.
  2. Sărăm și pipărăm somonul după gust. Îl punem într-o tavă în care așternem hîrtie de copt și îl coacem circca 30-40 minute.
  3. Fierbem ouăle de prepeliță, spălăm roșiile și le tăiem în patru, fierbem păstăile 5-6 minute în apă cu sare.
  4. Pregătim sosul: tocăm foarte mărunt frunzele de pătrunjel și le amestecăm cu coaja de lămîie, sare și ulei de măsline.
  5. Punem peștele pe farfurie, deasupra lui așezăm ouăle de prepeliță, apoi roșiile cherry și păstăile. Turnăm deasupra sosul.
Tags

Похожие статьи

Comentarii