Toast

Просто&Вкусно - Toast

Toast

Toast-ul este unul din cel mai obișnuit mic dejun din întreaga lume. Dar ca să nu plictisim de el, trebuie să experimentăm cu el. Vă oferim 5 rețete deosebite de toast în rubrica noastră tradițională „Școala micului dejun”.

 

 

Toast-uri cu pomușoare

 

Ingrediente:

4 felii de pâine pentru toast

50ml lapte

2 ouă

2 lng zahăr

50g unt

Pomușoare prospete sau congelate

 

Mod de preparare

  1. Tăiem feliule de pîine triunghi. Le înmuiem în ou bătut cu lapte.
  2. Topim untul într-o tigaie încinsă. Prăjim feliuțele de pîine cîte 1 -2 minute pe fiecare parte. Punem pâinea coaptă într-o tavă și o introducem în rola încinsă la 180oC, ca să se rumenească.
  3. Servim toast-urile decorate cu pomușoare și stropite cu miere.

 

Toast-uri frantuzești cu mere caramelizate

 

Ingrediente:

1-2 brioșe

50g unt

2 ouă

1 linguriță zahăr

50ml lapte

2-3 mere

Zahăr pudră

 

Mod de preparare

  1. Tăiem brioșele feliuțe de 5mm grosime. Le tăvălim prin ou bătut cu lapte.
  2. Îndepărtăm cotorul de la mere și le tăiem feliuțe.
  3. Topim untul pe tigaie și adăugăm zahăr. Pregătim 2-3 minute pînă se caramelizează zahărul. Adăugăm feliuțele de măr și le prăjim 2-3 minute pînă devin aurii. Le scoatem din tigaie și tot acolo adăugăm feliuțele de brioșe.
  4. Servim crutoanele de brioșe cu feliuțele de măr caramelizat deasupra și presărate cu zahăr pudră.

 

Toast-uri cu omletă

 

Ingrediente:

4 felii de pâine pentru toast

½ legătură spanac proaspăt

4 ouă

2 lng lapte

Sare

Piper

1 lng ulei vegetal

1 lng unt

1 lng parmezan ras

 

Mod de preparare

  1. Prăjim pâinea pe o tigaie uscată sau în toaster.
  2. Pregătim spanacul în unt timp de 2-3 minute, pînă devine moale. Adăugăm parmezanul ras și amestecăm.
  3. Despărțim albușul de gălbenuș. Batem albușurile cu lapte și puțină sare pînă devin spumă. Turnăm compoziția de ou într-o tigaie încinsă. Prăjim omleta la foc mediu, sub capac. O întoarcem pe cealaltă parte.
  4. Punem pe bucățelele de pâine coaptă puțină compoziție de spanac, apoi deasupra așezăm cîte o bucată de omletă. Presărăm sare și piper după gust. Decorăm cu verdeață.

 

 

Croc Madame

 

Ingrediente:

4 felii de pâine pentru toast

4 feliuțe de cașcaval topit

2 ouă

3 lng unt

2 feliuțe șuncă

Sare

Piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare

  1. Ungem pâinea cu unt, așezăm deasupra cașcavalul, apoi șunca și din nou cașcaval. Acoperim cu încă o felie de pâine unsă cu unt și apăsăm puțin.
  2. Prăjim sandwichiurile obținute pe o tigaie grill, pe ambele părți sau în rola încinsă la 200o
  3. Prăjim două ouă ochiuri. Le punem peste sandwichurile fierbinți. Presărăm sare, piper și decorăm cu verdeață.

 

Toast cu tartar din somon și ricotta

 

Ingrediente:

1 baghet

300g somon

200g ricotta proaspătă

2 castraveți murați

1 ceapă șalot

1 linguriță muștar frantuzesc

1 lng capere

2 lingurițe sos Worcester

Sare

Piper

1 linguriță suc de lămîie

1 lng ulei de măsline

Cîteva crenguțe de ruccola

 

Mod de preparare

  1. Tăiem baghetul feliuțe de 5mm grosime. Le prăjim pe tigaia încinsă, pe ambele părți pînă devin aurii.
  2. Tăiem somonul cubulețe mici.
  3. Tăiem ceapa și castraveții murați cubulețe mici.
  4. Amestecăm legumele cu somonul, adăugăm sosul Worcester, sare, piper, muștar, ulei de măsline, sucul de lămîie și caperele. Amestecăm bine și introducem în frigider pentru 2 ore.
  5. Servim toast-urile unse cu tartar din somon,  presărate cu bucățele de ricotta și decorate cu frunzulițe de ruccola.

 


Rețete și fotografii: Olesea Buneac

Tags

Похожие статьи

Comentarii