Toast
Toast-ul este unul din cel mai obișnuit mic dejun din întreaga lume. Dar ca să nu plictisim de el, trebuie să experimentăm cu el. Vă oferim 5 rețete deosebite de toast în rubrica noastră tradițională „Școala micului dejun”.
Toast-uri cu pomușoare
Ingrediente:
4 felii de pâine pentru toast
50ml lapte
2 ouă
2 lng zahăr
50g unt
Pomușoare prospete sau congelate
Mod de preparare
- Tăiem feliule de pîine triunghi. Le înmuiem în ou bătut cu lapte.
- Topim untul într-o tigaie încinsă. Prăjim feliuțele de pîine cîte 1 -2 minute pe fiecare parte. Punem pâinea coaptă într-o tavă și o introducem în rola încinsă la 180oC, ca să se rumenească.
- Servim toast-urile decorate cu pomușoare și stropite cu miere.
Toast-uri frantuzești cu mere caramelizate
Ingrediente:
1-2 brioșe
50g unt
2 ouă
1 linguriță zahăr
50ml lapte
2-3 mere
Zahăr pudră
Mod de preparare
- Tăiem brioșele feliuțe de 5mm grosime. Le tăvălim prin ou bătut cu lapte.
- Îndepărtăm cotorul de la mere și le tăiem feliuțe.
- Topim untul pe tigaie și adăugăm zahăr. Pregătim 2-3 minute pînă se caramelizează zahărul. Adăugăm feliuțele de măr și le prăjim 2-3 minute pînă devin aurii. Le scoatem din tigaie și tot acolo adăugăm feliuțele de brioșe.
- Servim crutoanele de brioșe cu feliuțele de măr caramelizat deasupra și presărate cu zahăr pudră.
Toast-uri cu omletă
Ingrediente:
4 felii de pâine pentru toast
½ legătură spanac proaspăt
4 ouă
2 lng lapte
Sare
Piper
1 lng ulei vegetal
1 lng unt
1 lng parmezan ras
Mod de preparare
- Prăjim pâinea pe o tigaie uscată sau în toaster.
- Pregătim spanacul în unt timp de 2-3 minute, pînă devine moale. Adăugăm parmezanul ras și amestecăm.
- Despărțim albușul de gălbenuș. Batem albușurile cu lapte și puțină sare pînă devin spumă. Turnăm compoziția de ou într-o tigaie încinsă. Prăjim omleta la foc mediu, sub capac. O întoarcem pe cealaltă parte.
- Punem pe bucățelele de pâine coaptă puțină compoziție de spanac, apoi deasupra așezăm cîte o bucată de omletă. Presărăm sare și piper după gust. Decorăm cu verdeață.
Croc Madame
Ingrediente:
4 felii de pâine pentru toast
4 feliuțe de cașcaval topit
2 ouă
3 lng unt
2 feliuțe șuncă
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
- Ungem pâinea cu unt, așezăm deasupra cașcavalul, apoi șunca și din nou cașcaval. Acoperim cu încă o felie de pâine unsă cu unt și apăsăm puțin.
- Prăjim sandwichiurile obținute pe o tigaie grill, pe ambele părți sau în rola încinsă la 200o
- Prăjim două ouă ochiuri. Le punem peste sandwichurile fierbinți. Presărăm sare, piper și decorăm cu verdeață.
Toast cu tartar din somon și ricotta
Ingrediente:
1 baghet
300g somon
200g ricotta proaspătă
2 castraveți murați
1 ceapă șalot
1 linguriță muștar frantuzesc
1 lng capere
2 lingurițe sos Worcester
Sare
Piper
1 linguriță suc de lămîie
1 lng ulei de măsline
Cîteva crenguțe de ruccola
Mod de preparare
- Tăiem baghetul feliuțe de 5mm grosime. Le prăjim pe tigaia încinsă, pe ambele părți pînă devin aurii.
- Tăiem somonul cubulețe mici.
- Tăiem ceapa și castraveții murați cubulețe mici.
- Amestecăm legumele cu somonul, adăugăm sosul Worcester, sare, piper, muștar, ulei de măsline, sucul de lămîie și caperele. Amestecăm bine și introducem în frigider pentru 2 ore.
- Servim toast-urile unse cu tartar din somon, presărate cu bucățele de ricotta și decorate cu frunzulițe de ruccola.
Rețete și fotografii: Olesea Buneac
Похожие статьи
-
Turtă cu sos de brânză de vaci şi somon afumat iun 10, 2014
-
Oua-pashot (ochiuri in apa) fierte cu paine si sunca iun 12, 2014
-
Covrigi cu somon iun 09, 2014
-
Cruassant iun 09, 2014
-
Achma iul 08, 2014