Somon cu salsa din ananas

Просто&Вкусно - Peşte şi fructe de mare - Somon cu salsa din ananas

Ingrediente

Pentru 2 porții:

2 steakuri de somon

1 laim

Cîteva crenguțe de busuioc

Ulei de măsline

Sare și piper

Pentru salsa:

Ananas

Ceapă roșie

Laim

Busuioc

Ulei de măsline

Sare și piper

Metodă de preparare

1

Dăm prin răzătoare coaja de laim și o punem deoparte, vom avea nevoie de ea la salsa. Scurgem sucul din laim peste somon, îl ungem cu ulei de măsline, condimentăm cu sare și piper. Adăugăm un laim tăiat în jumătate și cîteva frunzulițe de busuioc. Lasăm să se întrepătrundă 15 minute.

2

Tăiem ceapa mărunt. Ananasul îl tăiem cubulețe. Le amestecăm, adăugăm coaja de laim pe care am pregătit-o mai devreme, sucul de laim, sarea, piperul negru proaspăt măcinat, busuiocul tocat mărunt și puțin ulei de măsline. Introducem în frigider pentru cîteva minute.

3

Coacem peștele la 170 grade timp de 15 minute. Servim somonul alături de salsa din ananas.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Peşte şi fructe de mare




Comentarii

Похожие статьи