Rață pekineză

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Rață pekineză

Ingrediente

Pentru 1 porție:

400g pulpă de rață

1 ceapă

1 morcov

75ml vin roșu

10ml oțet de vin

10ml sos de soia

3-4 căței de usturoi

1 crenguță de cimbru

Sare

Piper negru boabe și măcinat

Pentru glazură:

1 lng zahăr

1 lng miere

1 lng vin roșu

1 lng sos de soia

1g sos dulce chili

Sare

10g ghimbir

3-4 căței de usturoi

Metodă de preparare

1

Frecăm carnea cu sare și piper.

2

Prăjim pulpa într-o tigaie încinsă cu usturoiul și cimbrul.

3

Tăiem ceapa julien iar morcovul inele. Prăjim legumele într-o tigaie, turnăm deasupra vinul, oțetul și sosul de soia. Adăugăm carnea și turnăm puțină apa (să nu acopere carnea).

4

Înăbușim timp de 1.5-2 ore, întorcînd carnea periodic. Verificăm dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Dacă se înfibge ușor, atunci carnea este gata. O lăsăm să se răcească în sos.

5

Turnăm toate ingredientele pentru glazură într-o cratiță, usturoiul și ghimbirul le tocăm mărunt și le adăugăm în cratiță. Lăsăm să fiarbă, glazura trebuie să fie lichidă, să aibă consistența între cea a smîntînei și cea a mierii.

6

Ungem pulpa de rață cu glazură și o coacem în rolă timp de 8-10 minute. În timpul coacerii o mai ungem odată.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii

Похожие статьи