Ingrediente
Pentru sos:
2 căței de usturoi pisați
250ml ulei de porumb
1/5 pahar suc de lămîie
3 albușuri de ou
Sare după gust
Pentru umplutură:
400g carne de vițel fără grăsime
2 căței de usturoi pisați
Piper roșu
½ linguriță cardamon măcinat
Un vîrf de cuțit de scorțișoară
1 linguriță oregano
Un vărf de cuțit de nucșoară
5 lng ulei de măsline
2 cepe tăiate julien
Sare după gust
Lavaș
Varză chinezească
Roșii
Castravete marinat
½ ceapă
Metodă de preparare
Pregătim sosul de usturoi. Punem în blender usturoiul, 4 linguri de ulei de porumb și 2 linguri de suc de lămîie. Pornim blenderul și adăugăm treptat cîte o lingură de ulei și de suc de lămîie, apoi adăugăm albușurile și sarea și amestecăm totul cîteva minute. Sosul gata îl introducem la frigider pentru o oră.
Pregătim umplutura: tăiem carnea fîșii subțiri, adăugăm peste ea ceapa tăiată julien, condimentele și uleiul. Lăsăm să se marineze cîteva ore sau putem lăsa peste noapte în frigider.
În tava de copt turnăm 3 linguri de ulei, punem carnea, acoperim tava cu folie de staniol și o introducem în rolă, coacem 30 minute, apoi scoatem folia și mai coacem 10-15 minute.
Întindem foaia de lavaș, punem carnea peste ea, apoi frunze de varză chinezească, feliuțe de roșie, rondele de castravete marinat și inele de ceapă, stropim cu sos de usturoi.
Rulăm lavașul și îl încălzim puțin pe tigaie sau în rolă.
Comentarii
Похожие статьи
-
noi 22, 2024
-
Humus livanez iul 02, 2014
-
Piept de găină cu sos katsu și orez iun 19, 2014
-
Cina a la francaise sep 17, 2014
-
Vinete prăjite și conservate în ulei iun 11, 2014