Shaorma de casă cu carne de vițel

Просто&Вкусно - Cina rapidă - Shaorma de casă cu carne de vițel

Ingrediente

Pentru sos:

2 căței de usturoi pisați

250ml ulei de porumb

1/5 pahar suc de lămîie

3 albușuri de ou

Sare după gust

Pentru umplutură:

400g carne de vițel fără grăsime

2 căței de usturoi pisați

Piper roșu

½ linguriță cardamon măcinat

Un vîrf de cuțit de scorțișoară

1 linguriță oregano

Un vărf de cuțit de nucșoară

5 lng ulei de măsline

2 cepe tăiate julien

Sare după gust

Lavaș

Varză chinezească

Roșii

Castravete marinat

½ ceapă

Metodă de preparare

1

Pregătim sosul de usturoi. Punem în blender usturoiul, 4 linguri de ulei de porumb și 2 linguri de suc de lămîie. Pornim blenderul și adăugăm treptat cîte o lingură de ulei și de suc de lămîie, apoi adăugăm albușurile și sarea și amestecăm totul cîteva minute. Sosul gata îl introducem la frigider pentru o oră.

2

Pregătim umplutura: tăiem carnea fîșii subțiri, adăugăm peste ea ceapa tăiată julien, condimentele și uleiul. Lăsăm să se marineze cîteva ore sau putem lăsa peste noapte în frigider.

3

În tava de copt turnăm 3 linguri de ulei, punem carnea, acoperim tava cu folie de staniol și o introducem în rolă, coacem 30 minute, apoi scoatem folia și mai coacem 10-15 minute.

4

Întindem foaia de lavaș, punem carnea peste ea, apoi frunze de varză chinezească, feliuțe de roșie, rondele de castravete marinat și inele de ceapă, stropim cu sos de usturoi.

5

Rulăm lavașul și îl încălzim puțin pe tigaie sau în rolă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Cina rapidă




Comentarii

Похожие статьи