Metodă de preparare
Pregătim sosul: topim untul într-un ceaun, adăugăm făina și amestecăm bine. O încălzim un minut. Apoi turnăm laptele rece, amestecînd continuu. Presărăm sare și piper. Lăsăm sosul să fiarbă circca 1 minut. Amestecăm continuu pînă cînd sosul se va îngroșa. Luăm de pe foc și adăugăm nucșoară.
Întindem aluatul într-o foaie subțire. Întoarcem puțin marginile ca să nu se scurgă sosul. Turnăm sos cu o lingură sau cu un polonic, ungem bine aluatul.
Punem peste sos rondele subțiri de vînătă, apoi feliuțe de șuncă și bacon. Presărăm sare și piper.
Coacem pizza timp de 6-8 minute în rola încinsă la maxim 280-300oC. Încingem și tava odată cu rola.
Scoatem pizza din rolă și presărăm deasupra mozzarella fărămițată, adăugăm puțin busuioc și stropim cu ulei de măsline.
Comentarii
Похожие статьи
-
apr 23, 2024
-
Bucătăria Greciei cu Anna Dema apr 14, 2015
-
Vinete umplute cu carne de miel iun 10, 2014
-
Sos pentru pizza apr 25, 2014
-
Salată cu somon şi porumb aug 08, 2014