Piept de răță cu pere în sirop

Просто&Вкусно - Master class - Piept de răță cu pere în sirop

Ingrediente

450g peipt de rață

2 pere tari

150ml ulei de măsline

150ml vin rose

200g zahăr

2 lămîi

30g ghimbir

200ml suc de portocale

Scorțișoară, șofran

Sare, piper

Metodă de preparare

1

Image Pregătim toate ingredientele.

2

Image Amestecăm jumătate din cantitatea de zahăr cu apă. Punem la foc amestecînd continuu, pînă va fi gata siropul.

3

Image Curățim perele de coajă și de cotoare. O pară o vom tăia în jumătate iar cealaltă feliuțe.

4

Image Într-un bol scurgem sucul din cele 2 lămîi, îl amestecăm cu 100ml apă și 100g zahăr. Tăiem lămîile cubulețe mici și le adăugăm în bolul cu suc. Turnăm deasupra 100ml suc de portocale, adăugăm scorțișoara și șofranul. Punem totul într-o cratiță și punem la foc, pînă obținem un sirop de lămîie.

5

Image Punem perele în sirop, fierbem cîteva minute, perele trebuie să rămînă tari.

6

Image Facem niște tăieturi pe pieptul de rață, condimentăm cu sare și piper.

7

Image Înmuiem pieptul de rață în sirop.

8

Image Îl prăjim în tigaie pe ambele părți, pînă se va rumeni frumos.

9

Image Punem pieptul de rață prăjit în tavă și introducem la cuptor pentru 10 minute la 180oC.

10

Image În sosul în care am fiert perele turnăm vinul rose și fierbem totul 15 minute. Servim pieptul de rață tăiat bucăți alături de pere, înobilat cu sos de lămîie.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи