Merengue Charlotte

Просто&Вкусно - Deserturi - Merengue Charlotte

Ingrediente

Pentru merengue:

80g albușuri de ou

120g zahăr

100g nuci

Pentru cremă:

200g unt

100g zahăr pudră sau pudră

100ml lichior de ou

50g frișcă lichidă

10g vanilie

Metodă de preparare

1

Batem albușurile cu zahăr pînă devin spumă densă. Adăugăm nucile prăjite preventiv, le mărunțim un pic, ele trebuie să rămînă bucățele mari ca să se simtă în merengue.

2

Batem untul cu mixerul 1-2 minute ca să fie mai aerat, apoi adăugăm zahărul pudră și vanilia, batem totul la viteză medie aproximativ 2 minute, turnăm treptat lichiorul de ou, batem încă un minut, apoi adăugăm frișca și mai batem 30 secunde. Întroducem la frigider pentru 20 minute.

3

Luăm două merengue și le ungem cu cremă răcită, punem între ele bucățele de lămîie (bucățelele să nu fie prea mari ca să nu predomine gustul lor).

4

Coacem circca 1 oră la 140oC. Cînd bezelele încep să devină aurii stingem rola, o întredeschidem și le lăsăm să se răcească.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи