Metodă de preparare
Cernem făina și adăugăm în ea untul și zahărul, amestecăm. Aluatul obținut îl tăiem cu cuțitul pînă obținem fărămituri. Adăugăm o lingură de apă rece, amestecăm și formăm din aluat o minge. Îl punem într-un bol apoi îl acoperim cu peliculă alimentară și îl introducem la frigider pentru 20-30 minute. Întindem aluatul și îl așezăm în tavă, îl găurim cu furculița pe toată suprafața și îl punem în congelator pentru 15-20 minute.
Pregătim umplutura. Amestecăm făina cu migdalele zdrobite. Batem untul cu zahăr și adăugăm peste el făina cu migdale, oul, sucul și coaja rasă de lămîie. Amestecăm totul bine și introducem la frigider pe 15-20 minute.
Introducem tava cu aluat în cuptorul preîncălzit la 180oC timp de 15 minute, cînd s-a copt turnăm deasupra umplutura și așternem jumătăți de caise pe toată suprafața, introducem înapoi în cuptor pentru 20-25 minute.
Comentarii
Похожие статьи
-
Aperitiv conuri din cașcaval cu migdale dec 19, 2014
-
noi 22, 2024
-
Plăcintă “ШЕСТЁРКА” mar 24, 2014
-
Торт "Птичье молоко" dec 23, 2016
-
Ceviche din pește alb iun 11, 2014