Babă cu rom

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Babă cu rom

Ingrediente

4 ouă

200 g de zahăr

500 ml de chefir

250 g de făină

100 g de unt

150 g ulei natural

¼ linguriță de sare

Coaja rasă de la 1 lămîie

Un vîrf de cuțit de vanilie

1 lingură de bicarbonat de sodiu stins în oțet

Dulceață de vișine

Sirop:

Suc de portocale

50 ml de coniac

1 lingură de zahăr

0,5 linguriță de scorțișoară

Metodă de preparare

1

Separați gălbenușurile de albușuri. Mixați gălbenușurile cu zahărul într-un blender, turnați apoi un pic de chefir. În blender se cerne făină, se adaugă vanilie și se amestecă bine. După care turnați tot chefirul, adăugați ulei și amestecați iarăși foarte bine.

2

Se topește untul, se adaugă la aluatul obținut. Se stinge bicarbonatul de sodium cu oțet și iarăși se adaugă la aluat împreună cu coaja rasă de la 1 lămîie. Se bat albușurile într-o spumă și de asemenea, se adaugă la aluat. Totul se amestecă foarte lent cu o lingură.

3

Se toarnă într-o tavă și se coace timp de 5 minute, după care se acoperă suprafața cu dulceață de cireșe și se introduce iarăși la cuptor pentru 55 minute la temperatura de 210 grade.

4

Se prepară siropul de portocală pentru însiropare: se stoarce sucul din portocală, se amestecă cu coniac, zahăr și scorțișoară. La foc mic fierbeți masa primită, pentru îngroșare.

5

Cînd Baba e coaptă, se însiropește bine cu sirop și se servește cu înghețată.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii

Похожие статьи