Ingrediente
4 ouă
200 g de zahăr
500 ml de chefir
250 g de făină
100 g de unt
150 g ulei natural
¼ linguriță de sare
Coaja rasă de la 1 lămîie
Un vîrf de cuțit de vanilie
1 lingură de bicarbonat de sodiu stins în oțet
Dulceață de vișine
Sirop:
Suc de portocale
50 ml de coniac
1 lingură de zahăr
0,5 linguriță de scorțișoară
Metodă de preparare
Separați gălbenușurile de albușuri. Mixați gălbenușurile cu zahărul într-un blender, turnați apoi un pic de chefir. În blender se cerne făină, se adaugă vanilie și se amestecă bine. După care turnați tot chefirul, adăugați ulei și amestecați iarăși foarte bine.
Se topește untul, se adaugă la aluatul obținut. Se stinge bicarbonatul de sodium cu oțet și iarăși se adaugă la aluat împreună cu coaja rasă de la 1 lămîie. Se bat albușurile într-o spumă și de asemenea, se adaugă la aluat. Totul se amestecă foarte lent cu o lingură.
Se toarnă într-o tavă și se coace timp de 5 minute, după care se acoperă suprafața cu dulceață de cireșe și se introduce iarăși la cuptor pentru 55 minute la temperatura de 210 grade.
Se prepară siropul de portocală pentru însiropare: se stoarce sucul din portocală, se amestecă cu coniac, zahăr și scorțișoară. La foc mic fierbeți masa primită, pentru îngroșare.
Cînd Baba e coaptă, se însiropește bine cu sirop și se servește cu înghețată.
Comentarii
Похожие статьи
-
Somsa iun 11, 2014
-
Tartalete cu căpșuni și mascarpone iun 19, 2014
-
Chec de lămâie cu stafide mai 23, 2014
-
Торт "Птичье молоко" dec 23, 2016
-
Tartaletele iun 13, 2014