Ingrediente
Pentru aluat:
250g făină
½ linguriță sare
1 lng zahăr
225g unt
60g apă rece
1 ou + 1 lng lapte (pentru uns)
Zahăr (de presărat)
Pentru umplutură:
1 măr mare
Praf de vanilie
Zmeură (proaspătă sau înghețată)
1 linguriță miere
1 linguriță amidon de cartofi
1 lng parmezan ras
Un vărf de cuțit de cimbru
Metodă de preparare
Amestecăm făina cu sarea și zahărul, adăugăm cubulețele de unt și amestecăm totul pînă obținem o compoziție fărămicioasă. Treptat vom adăuga apa rece și vom frămînta aluatul. Învelim aluatul cu peliculă alimentară și îl punem în frigider pentru 1 oră.
Pregătim umplutura: curățim merele de coajă, le tăiem cubulețe și le amestecăm cu praful de vanilie și zmeura. Adăugăm mierea și amidonul și amestecăm totul bine.
Întindem aluatul întru-un strat subțire și cu ajutorul unei forme sau a unui pahar tăiem cerculețe cu diametrul 8cm. Punem în mijlocul fiecăruia cîte o linguriță de umplutură, ungem marginile cu compoziția de ou și lapte și acoperim cu alt cerculeț din aluat. Lipim marginile pateurilor cu degetele apoi le apăsăm cu furculița. Crestăm deasupra pateurile ca să iasă aburii cînd se vor coace. Le ungem cu ou și le presărăm cu zahăr. Le punem în frigider pentru 10-15 minute.
Le coacem în rola preaîncălzită la 205oC aproximativ 20 minute, pînă capătă o crustă rumenă.
Comentarii
Похожие статьи
-
Italianca care a cucerit întreaga lume oct 17, 2014
-
Pasta de masline iun 11, 2014
-
Caponata Bruschetta iun 12, 2014
-
Гастрономический театр:... mar 24, 2015
-
Brownie de ciocolată cu sfeclă mai 23, 2014