Metodă de preparare
Pregătim aluatul cu drojdii ori îl putem cumpăra. Îl tăiem în 16 bucățele, le transformăm în mingi micuțe și le lăsăm să se odihnească 10 minute după care le întindem cu făcălețul pînă vor avea grosimea 5mm.
Ungem fiecare cerculeț cu unt topit ( în post putem unge cu gem de caise sau ulei vegetal). Presărăm cu jumătate de linguriță de zahăr și punem stafidele (mac, scorțișoară).
Formăm cîte o ruladă din fiecare cerculeț. Îndoim ruladele în jumătate. Facem tăieturi pe rulade lăsînd o margine de 1cm. Formăm inimioare, rulada se va deschide ca un evantai. Putem deasemenea să formăm fluturași, pentru asta nu vom îndoia ruladele în două ci vom aduce capetele spre mijloc, vom întoarce ruladele și vom face tăieturi din ambele părți lăsînd 1cm pe mijloc, desfacem vîrfurile și fluturașii vor fi gata.
Punem toate chiflele în tavă și le ungem cu ou (în post le putem unge cu infuzie de ceai).
Le introducem în cuptorul preîncălzit la 180oC și le coacem timp de 30 minute.
Comentarii
Похожие статьи
-
Tartă deschisă cu carne şi ou mai 23, 2014
-
Cupcake-uri cu gem aug 08, 2014
-
Brownies ”Sicrie” mai 23, 2014
-
Tartalete din aluat de ciocolată iun 19, 2014
-
Master class-coacem Pască apr 03, 2014