Ingrediente
In aceasta reteta, masura de volum este un pahar de iaurt, pe care il folositi. Daca volumul acestuia este de 140 ml, veti obtine cca 12 muffins (checuri).
1 paharel iaurt natural
3 paharele faina
2 paharele zahar brun
¾ paharele unt topit
2 oua
Coaja de la 1 lamaie
1 lingurita praf de copt
Metodă de preparare
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam zaharul, coaja rasa de lamiae, ouale usor battue si amestecam usor ingredintele cu un tel sau o furculita. Adaugam iaurtul, untul si mai amestecam odata aluatul, intru inlaturarea cocoloaselor.
Tavalutele pentru muffins se ung in prealabil cu unt si se umplu cu aluatul obinut. Punem la cuptorul preincalzit la 180 grade C muffins, pentru 20-25 minute.
Cand sunt gata, scoatem checurile din tavalute, le plasam pe un platou si le strapungem in doua locuri cu furculita, pentru a putea imbiba aroma siropului sau dulcetii cu care le vom stropi.
Tags
Comentarii
Похожие статьи
-
Парфе от Анастасии Гаргалык aug 19, 2015
-
Chifle dulci cu stafide iun 17, 2014
-
Tartalete mai 21, 2014
-
Sandwich - brownie mai 23, 2014
-
Jeleu din iaurt cu coacăză neagră aug 22, 2014