Îngheţată plombir

Просто&Вкусно - Deserturi - Îngheţată plombir

Ingrediente

15 g amidon de porumb

1 pachețel zahăr vanilat

350 g lapte gras

300 ml frișcă

120 g zahăr

50 g lapte praf

Metodă de preparare

1

Dizolvăm amidonul într-o cantitate mică de lapte. Îl lăsăm deoparte.

2

Într-o cratiță mică amestecăm zahărul, vanilia, laptele praf și laptele care a mai rămas. Amestecăm bine totul ca să excludem nodurile. Punem cratița la foc și așteptăm să înceapă a fierbe, apoi o dăm deoparte și adăugăm amidonul, amestecăm bine. Ar fi bine să o trecem prin sită, ca să fim siguri că nu avem noduri.

3

Batem frișca și o adăugăm peste compoziția de lapte.

4

Turnăm compoziția în paharul benderului și îl introducem în congelator pentru 4 ore. Însă la fiecare 15 minute vom scoate paharul și vom bate bine înghețata cu blenderul sau cu telul.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи