Adjica

Просто&Вкусно - Gustări - Adjica

Ingrediente

2,5 kg ardei gras roșu

2, 5 kg roșii

1,5 kg morcov

1 kg mere

100 gr zahăr

300 gr ulei

2-3 ardei iuți

250 gr usturooi

2 lg. sare

50 ml oțet

Metodă de preparare

1

Sortăm legumele, le spălăm și le curățim de semințe.

2

Morcovii, ardeiul gras și merele le dăm prin răzătoare cu ochiuri medii.

3

Dăm prin mașina de tocat carne roșiile, sau le mixăm cu ajutorul blendre-ului.

4

Curățim usturoiul și-l pisăm.

5

Tocăm fin ardeiul iute.

6

Amestecăm bine legumele într-o cratiță și le punem la fiert pentru 2 ore, amestecând continuu.

7

Adăugăm zahărul, uleiul și ardeiul iute. Fierbem totul timp de 40 minute.

8

Adăugăm usturoiul pisat și sarea, amestecăm bine și fierbem încă 20 minute.

9

Umplem borcanele sterilizate cu adjica fiartă. O închidem cu capace și lăsăm la păstrare într-un loc uscat și răcoros.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи