Ingrediente
3 bostănei sau zucchini
300 gr crevete curățate de mărime 50-70
300 gr fileu de somon
1 legătură mărar
2 gălbenușuri
½ legătură ceapă verde
2 ling. pesmeți măcinați
Sare, piper
Pentru sos:
150 ml iaurt natural
1 ling. muștar boabe
1 castravete
1 linguriță zeamă de lămâie
Sare, piper după gust
Metodă de preparare
Încingem cuptorul la 200 grade C.
Bostăneii se taie în jumătate și se curăță de miez.
Decojim lămâia. Din jumătate de lămâie tăiem rondele, din ce-a de-a doua jumătate - stoarcem zeama.
Fileul de pește și crevetele se taie bucăți mici. Punem de o parte 10-15 crevete întregi.
Ceapa și mărarul se toacă mărunt și se amestecă cu carnea de pește tăiată. SE potrivește de sare și piper. Adăugăm gălbenușurile, pesmeții, coaja rasă și zeama de lămâie. Amestecăm ingredientele bine.
Cu această tocătură de pește, umplem fiecare jumătate de bostănel. Crevetele întregi, precum și feliile de lămâie, le poziționăm deasupra. Înfășurăm câte două jumătăți de bostănei în pergament. Strângem bine marginile hârtiei.
Plicurile cu bostănei le punem pe tava de copt și dăm la cuptor pentru 20 minute. După expirarea timpului, întredeschidem atent hârtia și lăsăm să se rumenească în așa fel, încă vreo 7-10 minute.
Pentru sos: amestecăm iaurtul, muștarul boabe și castravetele ras. Potrivim de sare și piper.
Bostăneii se servesc îndată după ce-i scoatem din cuptor cu sos.
Comentarii
Похожие статьи
-
Tort din clătite cu somon iun 09, 2014
-
Clatite cu somon iun 09, 2014
-
Cosițe de pește iun 12, 2014
-
Salau cu sos pesto mai 20, 2014
-
DORADA CU IERBURI ȘI LĂMÂIE iun 03, 2014