Ce ziceți de un bulion?
Bulionul – este componentul principal într-o dietă și în raționul bolnavilor, deoarece se asimilează foarte ușor în organism, conținînd în același timp proteine, vitamine și microelemente. Nemaivorbind de faptul că se pregătește ușor și nu trebuie să ai mari cunoștințe sau abilități în domeniu.
Bulion de pește
Ingrediente:
250g pește (biban, păstrăv, molitru)
1 morcov mediu
1 ceapă mare
Rădăcină de țelină
Rădăcină de păstîrnac
Boabe de piper negru
Mod de preparare
- Spălăm bine pețtele și îl punem într-o cratiță cu apă rece. Punem cratița la foc mediu și avem grijă să nu scăpăm spuma, va fi destul de multă. Strîngem atent toată spuma cu o sită.
- După ce va începe a fierbe adăugăm rădăcinile, piperul și sare. Fierbem bulionul 1 oră sub capac.
Bulion de vită
Ingrediente:
250g pulpă de vită
1 morcov mediu
1 ceapă mare
Rădăcină de țelină
Rădăcină de păstîrnac
Boabe de piper negru
Frunză de dafin
Mod de preparare
- Bulionul din carne de vită se pregătește ca cel din pește, doar că se fierbe 1,5 ore, adăugînd frunza de dafin cu jumătate de oră înainte de a fi gata.
Bulion de găină
Ingrediente:
2 morcovi
1 tulpină de țelină
1 piept de pui
3 frunze de dafin
5 boabe de piper negru
Pătrunjel
Mod de preparare
- Spălăm și curățim morcovul și îl tăiem rondele. Tocăm mărunt rădăcina de țelină.
- Porționăm carnea, adăugăm legumele și turnăm deasupra 3l de apă. Adăugăm boabele de piper și frunzele de dafin.
- Punem bulionul la fiert, strîngem spuma apoi îl lăsăm să fiarbă 2 ore. Lăsăm bulionul gata să se răcească și îl strecurăm.
Știați că!
Bulionul conține o gamă largă de minerale benefice și are și un nivel scăzut de calorii (doar 15ccal/per porție), ceea ce îl face de neînlocuit într-o dietă. Noi vorbim, bineînțeles de bulionurile prigătite în condiții de casă din produse naturale, nu de cel care se găsește în comerț.
Bulion din fructe de mare
Se pregătește ca și bulionul din pește. Adăugăm midiile, le lăsăm să se deschidă, apoi le servim fierbinți cu feliuțe de lămîie.
Bulion de legume
Ingrediente:
2 morcovi
1 ceapă
1 rădăcină de păstîrnac
3 tulpini de praz
3 crenguțe de coriandru
3 frunze de dafin
4 boabe de ardei negru
Mod de preparare
- Tăiem rădăcina de păstîrnac cubulețe mici, spălăm bine prazul și îl tăiem inele. Turnăm 3l de apă peste legume, adăugăm coriandrul, frunzele de dafin și boabele de piper.
- Lăsăm bulionul să fiarbă circca 1,5 ore la foc mic. Periodic strîngem spuma. Lăsăm bulionul gata să se răcească și îl strecurăm.
Rețete și fotografii: Csenia Vodolazscaia, Alesea Ustinova
Text: Olga Efimova
Tags
Похожие статьи
-
Шашлык из семги и морепродуктов mai 20, 2014
-
Pește în lavaș aug 28, 2014
-
Exotica mandarină ian 08, 2015
-
Sărmăluţe cu bulgur iul 31, 2014
-
Hincali aug 04, 2014