Metodă de preparare
Desfacem varza în frunze și le fierbem în apă cu sare timp de 3-4 minute pînă se vor înmuia.
Tăiem pai țelina, morcovul, ceapa și dovlecelul și le prăjim cîteva minute. Adăugăm peste legume bulgurul, amestecăm și mai înăbușim totul 10 minute.
Tăiem mărunt mărarul, pătrunjelul și frunzele de coriandru și le adăugăm peste compoziția de legume și bulgur. Lăsăm pe foc încă 10 minute.
Punem cîte o lingură de umplutură pe frunzele de varză și rulăm sărmăluțele.
Așezăm sarmalele într-un ceaun și le turnăm apă cu sare, atît cît să le acoperim puțin. Fierbem timp de 30 minute. Servim sarmalele fierbinți asezonate cu verdeață și smîntînă.
Comentarii
Похожие статьи
-
Supă–cremă din spanac iun 17, 2014
-
Clătite din morcov iul 08, 2014
-
Supă de legume cu steluțe iun 09, 2014
-
Legume coapte cu usturoi și ierburi aromate iul 03, 2014
-
Budincă de legume Trandafirul de toamnă dec 05, 2013