Pui copt cu morcovi și smochine

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Pui copt cu morcovi și smochine

Ingrediente

650g pui

5 smochine

2 morcovi

2 cepe

1 crenguță cimbru proaspăt

200g unt

Sare după gust

Metodă de preparare

1

Spălăm puiul și îl uscăm cu șervețele de hîrtie. Îl frecăm bine cu sare apoi îl învelim în peliculă alimentară și îl introducem în frigider pentru minim 2 ore. Scoatem puiul din frigider și îl mai lăsăm 30 minute la temperatura camerei.

2

Între timp curățim morcovii și ceapa și le tăiem bucăți mari. Punem puiul în tava unsă cu unt. Adăugăm morcovul, ceapa, smochinele și cimbrul.

3

Ungem puiul cu unt topit și îl introducem în rola preîncălzită la 200oC timp de 40 minute. Cînd puiul va fi gata îl vom stropi cu sosul format în tavă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи