Marmeladă de ceapă

Просто&Вкусно - Gustări - Marmeladă de ceapă

Ingrediente

800 gr ceapă

100 gr oțet de mere

100 ml vin alb demidulce

500 gr zahăr

1 lg. sare

1 lg. cuișoare

2-3 steluțe de anason

10 gr chimen 

 

Metodă de preparare

1

Tăiem ceapa semi rondele și le punem într-un bol adânc, presărîndu-le din abundență cu sare, amestecăm. Acoperim bolul cu o felie de plastic și o dăm la rece, pentru o oră.

2

Scoatem ceapa din frigider și o spălăm bine, lăsăm să se scurgă surplusul de lichid.

3

Într-o cratiță amestecăm oțetul, zahărul și condimentele și punem la foc mediu, pentru 5-10 minute, până se dizolvă zahărul.

4

Ceapa pregătită se pune în cratița cu condimentele și se lasă să fiarbă. Când dă în clocot, micșorăm flacăra la minimum.

5

Fierbem marmelada de ceapă sub capac, timp de 2,5-3 ore, periodic amestecând.

6

Din marmelada fiartă scoatem steluțele de anason.

7

Turnăm marmelada în borcane sterilizate și le închidem bine cu capac.

8

Servim marmelada cu pâine prăjită, pateuri sau carne.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи