Metodă de preparare
Tăiem ceapa semi rondele și le punem într-un bol adânc, presărîndu-le din abundență cu sare, amestecăm. Acoperim bolul cu o felie de plastic și o dăm la rece, pentru o oră.
Scoatem ceapa din frigider și o spălăm bine, lăsăm să se scurgă surplusul de lichid.
Într-o cratiță amestecăm oțetul, zahărul și condimentele și punem la foc mediu, pentru 5-10 minute, până se dizolvă zahărul.
Ceapa pregătită se pune în cratița cu condimentele și se lasă să fiarbă. Când dă în clocot, micșorăm flacăra la minimum.
Fierbem marmelada de ceapă sub capac, timp de 2,5-3 ore, periodic amestecând.
Din marmelada fiartă scoatem steluțele de anason.
Turnăm marmelada în borcane sterilizate și le închidem bine cu capac.
Servim marmelada cu pâine prăjită, pateuri sau carne.
Comentarii
Похожие статьи
-
Dulceață din ceapă cu sherry iun 19, 2014
-
Gazpacho iun 16, 2014
-
Tăierea cepei fără lacrimi aug 18, 2014
-
Таинственные овощи с Тамарой Шкиопу: Лук порей iun 11, 2015
-
Ficat cu mere caramelizate și ceapă iun 10, 2014