Pateu de carne cu ciuperci

Просто&Вкусно - Gustări - Pateu de carne cu ciuperci

Ingrediente

700 gr fileu de pui

150 gr carne de porc

150 gr ficat de vită

100 gr bacon afumat

3 cepe

4 căței usturoi

8 ciuperci champignon

3 felii de pâine albă învechită

3 ouă

4 ling. lapte

1 gălbenuș

500 gr făină

250 gr unt

2 linguri pătrunjel tocat

Un vârf de cuțit de nucșoara și cuișoare

Sare, piper negru măcinat 

Metodă de preparare

1

Într-un bol amestecăm untul cu 2 ouă și sare, adăugăm 2 linguri apă și frecăm bine până la topirea untului. Treptat, cernem făină și o adăugăm la unt, frământând un aluat. Din aluat se formează o cocă, se acoperă cu folie și se dă la frigider pentru 30 minute.

2

Pâinea se înmoaie în lapte. Ceapa și usturoiul se curăță și se taie. Fileul se pui, carnea de porc, ficatul de vită și ciupercile se spală și se usucă. Totul se dă prin mașina de tocat carne, împreună cu bucăți de bacon. Adăugăm oul, condimentele, pătrunjelul, sarea și piperul și amestecăm până la omogenizare.

3

Tapițăm masa de lucru cu puțină făină și întindem 2/3 din aluat, într-o foaie subțire.

4

Ungem o formă de copt pătrată cu unt și o acoperim cu aluat, insistând și asupra borurilor. Peste aluat scoatem tocătura de carne.

5

Preîncălzim cuptorul la 200 C. Aluatul rămas se întinde și acoperim cu el carnea tocată. Pe mijlocul aluatului, facem o gaură nu prea mare. Ungem partea inferioară a pateului cu gălbenușul de ou și dăm la cuptor, aproximativ pentru o oră. !!! Pateul se feliază când se răcește definitiv (timp de o sutcă). Este posibil să se scurgă mult suc de carne, atunci când vom felia pateul.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи