Asorti colorat

Просто&Вкусно - Gustări - Asorti colorat

Ingrediente

Roșii cherry de diferite culori

Zucchini de diferite culori

Ardei gras de diferite culori

Frunze de țelină

Căței de usturoi curățați

Frunze de hrean

Frunze de dafin

Pentru marinată:

1 l apă

1 lg. sare grunjoase

2 lg. zahăr

10 boabe de ienibahar

1 ardei iute (opțional)

25 ml oțet 9%

Metodă de preparare

1

Spălăm legumele și le uscăm. Zucchini se taie rondele, ardeiul gras și frunzele de hrean –fâșii.

2

Pe fundul unui borcan sterilizat scoatem ardeiul, rădăcina de țelină, frunzele de hrean și usturoiul. Apoi, legumele colorate.

3

Preparăm marinata: fierbem apa cu sare, adăugăm boabele de ienibahar, frunzele de dafin și oțetul. Amestecăm bine și fierbem 2 minute.

4

Borcanele pregătite se opăresc cu marinata fierbinte pe un 1 minut, după care se scurge. Procedura se efectuează de 4 ori.

5

Ultima dată turnăm marinata în așa fel, încât să acopere definitiv legumele și să ajungă la marginile borcanului.

6

Borcanele se închid cu capace și se scot cu gura în jos, pe o plapumă groasă, până se răcesc definitiv.

7

Se păstrează într-un loc răcoros.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи