Globuri de piftie

Просто&Вкусно - Gustări - Globuri de piftie

Ingrediente

1 fileu de pui dezosat

2 gambe de găină

1 morcov

1 ceapă

0,25 rădăcină de țelină

1 frunzuliță de dafin

25 gr gelatină

3 căței de usturoi

o legătură de mărar

sare, piper după gust 

Metodă de preparare

1

Carnea de găină se pune într-o cratiță și se acoperă cu 2 litri de apă. Plasăm cratița la foc mare și lăsăm să fiarbă. Morcovul, ceapa și țelina se taie bucăți mari și se rumenesc pe tigaie, fără ulei, cca 4 minute. Scoatem spuma de pe carne, adăugăm legumele rumenite și fierbem încă 40 minute. Cu 10 minute înainte de stingerea focului, adăugăm în bulion frunza de dafin, potrivim de sare și piper.

2

Carnea se răcește și se feliază pai. Bulionul se strecoară printr-un tifon dublu sau printr-o sită densă.

3

Mărarul se spală, se usucă și se mărunțește.

4

Gelatina se dizolvă într-o cantitate nu prea mare de bulion și se toarnă în cratița plină cu bulion. Totul se încălzește la foc, amestecând continuu. Bulionul nu trebuie să fiarbă, ci doar să se încălzească. Turnăm bulion într-un pahar și-l punem deoparte. În cratiță adăugăm mărarul și amestecăm.

5

Turnăm bulionul obținut în 10 căni de cafea, rotunde, lăsând 1,5 cm deasupra. Plasăm la frigider pentru 40 minute.

6

Carnea se amestecă cu bulionul rămas și se toarnă în cănile cu piftie.

7

Dăm la frigider până se prinde piftia. Înainte de servire, întoarcem cănile cu ”gura” în jos pe un platou, le acoperim cu un prosop fierbinte. Peste 2 minute, cănile se scot și piftia rămâne întreagă. Înfrumusețăm cu verdeață, pătrunjel.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи