Cozonac

Просто&Вкусно - Master class - Cozonac

Ingrediente

800g făină cernută

300ml frișcă 22% grăsime

½ pahar zahăr Domnița

4 ouă

150g unt

10g drojdie uscată

1 pahar amestec de nuci, stafide și fructe uscate

¼ linguriță sare

Vanilie

Cardamom

Nucșoară

Metodă de preparare

1

Image Pregătim maiaua: încălzim puțin frișca, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr și circa 200g făină.

2

Image Lăsăm maiaua la cald aproximativ o oră.

3

Image Despărțim albușurile de gălbenușuri.

4

Image Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și untul topit pînă obținem o compoziție omogenă.

5

Image Batem albușurile spumă cu puțină sare. Mărunțim nucile, spălăm și uscăm stafidele și tăiem mărunt fructele uscate.

6

Image Cînd va crește maiaua adăugăm compoziția de gălbenușuri, sare, vanilie și condimentele.

7

Image Apoi adăugăm atent albușurile și treptat făina.

8

Image Frămîntăm bine aluatul și îl lăsăm să crească la cald.

9

Image Cînd aluatul își va dubla cantitatea, adăugăm stafidele, nucile și fructele uscate.

10

Image Pregătim formele pentru cozonac: ungem pereții lor cu unt iar la talpă așternem cîte un cerc din hîrtie de copt.

11

Image Mai frămîntîm odată aluatul și îl punem în tăvi, ocupînd 1/3 din formă. Lăsăm cozonacii să crească pînă vor umple formele.

12

Image Coacem cozonacii în rola preîncălzită la 180°C pînă devin rumeni. Îi lăsăm să se răcească și îi decorăm la dorință.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи