Metodă de preparare
Pregătim Maiaua de cu seară. Cernem într-un bol încăpător făina, facem o adâncitură pe mijloc, în care turnăm amestecul de lapte cu drojdie. Amestecăm ingredientele și le lăsăm peste noapte. Acoperim compoziția obținută cu un prosop. Este important ca maiaua să fie ferită de curent, într-un loc călduț.
Pregătim aluatul. Cernem făina într-un bol aparte, adăugăm maiaua, sarea, ouăle, 150 ml lapte, uleiul și untul topit, zahărul, coaja rasă de lămâi și zahărul vanilat. Separat amestecăm drojdia și 50 ml lapte călduț. Adăugăm compoziția obținută la amestecul de bază. Frământăm bine timp de 20 minute, ca să obținem un aluat elastic și omogen.
Dăm rulada la cuptor pentru 45-50 minute, la 180 grade C, acoperind-o în prealabil cu folie.
Comentarii
Похожие статьи
-
Dulceață de pere cu paprica iun 19, 2014
-
Garnitură de păstăi cu bacon apr 08, 2014
-
Cozonac pascal mar 31, 2015
-
Ouă aurii apr 17, 2014
-
Украшение пасхального стола apr 07, 2017