Shtolen de Craciun

Просто&Вкусно - Master class - Shtolen de Craciun

Ingrediente

175 gr stafide negre

175 gr stafide aurii

70 gr portocale confiate

70 gr lamaie confiate

70 ml rom 

5 gr condimente (piper negru, scortisoara, nucsoara, cardamon)

Pentru aluat:

90 ml lapte

30 gr drojdie uscata

140 gr faina

280 gr faina

45 gr zahar

70 ml lapte

140 gr untsarefructele inmuiate

70 gr migdale intregi

70 gr mindale tocate


Metodă de preparare

1

Ingredientele pentru inmuiat se pun intr-un vas cu capac si se lasa la temperatura camerei pentru 8 ore.

2

Pregatim aluatul: amestecam prima portie de lapte cu drojdia si prima portie de faina. Se lasa compozitia acoperita la cald vreo 30 min. Dupa care adaugam restul ingredienteleor pentru aluat in afra de fructe si framintam un aluat elastic cu ajutorul unui mixer. Lasama aluatul sa se odihneasca 20 min., apoi adaugam si fructele inmuiate. Mai lasam aluatul 15 min. sa se odihneasca.

3

Image Incalzim rola la 220 grade. Impartim aluatul in 3 parti a cate 500 gr. Modelam din ele cate o bila si le lasam sub un stergar 15 min. sa se odihneasca.

4

Image Tapetam tava cu hirtie. intindem putin bilele de aluat putin si rasucim ca o rulada pe fiecare si le in tava.

5

Image Coborim temperatura in rola pina la 190 grade si coace shtolenul 35 min.

6

Image Scoatem shtolenul din rola si lasam sa se racoreasca. Topin putin unt si ungem shtolenul din toate partile apoi il dam prin zahar si bagam la rola 1-2 min. pina se caramelizeaza zaharul.

7

Image Racim si ornam cu zahar pudra.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи