Prînzul de Crăciun

Просто&Вкусно - Prînzul de Crăciun

Prînzul de Crăciun

 

 

 

 

 

 

 

Aperitiv din ardei și vinete

 

Ingrediente:

2 vinete

2 ardei roșii dulci

½ legătură frunze de coriandru

50g nuci tocate

1 linguriță turmeric

1 ceapă

2 lng ulei de măsline

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Spălăm ardeii și vînetele și le coacem în rolă la 220oC timp de 15 minute.
  2. Lăsăm legumele să se răcească apoi le curățim de coajă.
  3. Tăiem mărunt vinetele și ardeii, adăugăm coriandru tocat și ceapa. Amestecăm bine și adăugăm puțin ulei de măsline.
  4. Amestecăm legumele cu condimente și nuci și servim.

 

 

 

Toast-uri “4 cașcavaluri

 

Ingrediente:

Pîine pentru toast

4 feluri de cașcaval la alegere

Coriandru verde tocat mărunt

Unt

Piper negru

Pentru sos:

2 lng ulei de măsline

100ml suc de rodii

 

Mod de preparare

  1. Tăiem cașcavalurile feliuțe subțiri.
  2. Punem untul topit într-un bol și îl amestecăm cu piperul negru.
  3. Ungem o felie de pâine cu compoziția de unt, presărăm coriandru, așezăm deasupra cîte o feliuță din fiecare tip de cașcaval și acoperim cu o altă felie de pâine.
  4. Prăjim toast-urile pe ambele părți pe tigaia uscată, apoi le ungem din nou cu unt.
  5. Amestecăm uleiul de măsline cu sucul de rodie și îl servim pe post de sos alături de toast-uri.

 

 

 

Salată cu creveți

 

Ingrediente:

1/2kg creveți

4 cartofi

3 ouă

4 castraveți

1 ceapă

250g maioneză

3 lng muștar

Sare

Piper

 

Mod de preparare

  1. Fierbem cartofii și ouăle, apoi le curățim și le tăiem cubulețe mici. Le amestecăm cu creveții.
  2. Curățim castraveții de coajă și îi tăiem cubulețe mici. Îi adăugăm în salată.
  3. Tocăm mărunt ceapa și o adăugăm în salată.
  4. Amestecăm muștarul cu maioneză și amestecăm salata cu sosul obținut. Sărăm și pipărăm după gust.
  5. Servim salata porționată pe platouri mari decorată cu creveți.

 

 

 

Rață cu couscous și fructe uscate

 

Ingrediente:

1 rață (circca 2kg)

200g couscous

50g caise uscate

50g prune uscate

2 mere

Sare

Piper negru și roșu

Boia de ardei dulce

Usturoi uscat

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm couscousul cu fructele uscate tăiate mărunt și cu 2 pahare de apă. Lăsăm totul deoparte pentru puțin timp.
  2. Frecăm rața cu condimente, o umplem cu couscousul cu fructe uscate și o coasem.
  3. Ungem tava bine cu ulei, așezăm rața în ea, o acoperim cu folie de staniol și o coacem timp de 1,5 ore la 220oC.
  4. Îndepărtăm folia și rumenim rața timp de 30 minute, stropind-o periodic cu sucul din tavă.

 

 

 

Terrine de Crăciun din zmeură și mascarpone

 

Ingrediente:

2 foi de gelatină

300g zmeură (proaspătă sau congelată)

600ml frișcă

250g mascarpone

½ bețișor de vanilie (1 linguriță praf de vanilie)

75g zahăr pudră

150ml sherry sec

12 biscuiți p/u tiramisu

Ciocolată rasă

 

Mod de preparare

  1. Așternem hîrtie de copt într-o tavă dreptunghiulară, lăsînd-o să atîrne puțin peste margini. Punem gelatina la înmuiat timp de 5 minute.
  2. Transformăm zmeura într-un piure apoi îl trecem prin sită, ca să separăm semințele.
  3. Batem 450ml de frișcă pînă devine pufoasă.
  4. Batem mascarponele cu vanilia și zahărul pudră. Apoi adăugăm mascarponele peste frișcă și amestecăm.
  5. Scurgem gelatina de apă și o amestecăm cu 2 linguri de apă clocotită răcorită. Amestecăm 2 lingurițe din compoziția de gelatină cu piureul de zmeură, iar gelatina rămasă o amestecăm cu crema.
  6. O parte din cremă o așternem 1-2cm într-o tavă , apoi așezăm 1/3 din piureul de zmeură, apoi așternem 6 biscuiți pentru tiramisu, înmuiați preventiv în sherry.
  7. Apoi mai așternem un sloi de cremă, unul de zmeură și unul de biscuiți. Mai repetăm odată toate sloiurile.
  8. Învelim totul cu folie de staniol și lăsăm la frigider timp de 4 ore.
  9. Servim terrine-ul pe o farfurie mare, decorat cu norișori de cremă, zmeură și ciocolată rasă.

 

 

 


 

Lumînările: magazinul Perla

Vesela: rețeaua de magazine Alir

Pînza: secția furnitură a magazinului Gemenii

Fructele: orice rețea de magazine

Crengi de măslin: magazinul plantelor decorative

Tags

Похожие статьи

Comentarii