Ficat de raţă cu chutney din ananas şi kiwi

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Ficat de raţă cu chutney din ananas şi kiwi

Ingrediente

400 g ficat de raţă

4 cepe roşii

2 cepe albe

1 lg de zahăr

50 ml sos de soia

50 ml de vin roşu sec

2 lgn oţet de vin roşu

1 ananas

3 kiwi

0,5 lgn boabe de muştar

250 ml oţet de vin

150 g miere

2 lg ulei de măsline

Sare, piper.

Metodă de preparare

1

Se prăjeşte ceapa tăiată în 4 părţi. Când ceapa v-a începe puţin să se rumenească se adaugă o lingură cu zahăr. Imediat se va începe să se caramelizeze. Tot în această tigaie repede se adaugă şi ficatul. Acesta se va prăji câteva secunde pe fiecare parte, trebuie să fie pe jumătate prăjit.

2

Se scoate ficatul, se adaugă sos de soia, vin roşu sec,oţetul de vin. Sosul obţinut se lasă să fiarbă. Ceapa va deveni transparentă, dar în acelaşi timp şi crocantă. Se condimentează sosul cu sare şi piper. Se adaugă în el ficatul şi se lasă puţin să fiarbă la foc mediu

3

Se prepară chutney: ananasul şi kiwi se taie în cuburi. Ceapa se taie în jumătăţi de cercuri. Se toarnă într-o cratiţă oţet şi miere, se duce până la fierbere, apoi se adaugă boabe de muştar, ananas, ceapă şi kiwi. Totul se fierbe la un foc mic timp de 45 de minute, periodic se amestecă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii

Похожие статьи