Piept de rata in sos de visine

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Piept de rata in sos de visine

Ingrediente

4 piepturi de rata
100 gr visine (inghetate sau in suc  propriu)
200 ml suc de la  visine
30 ml cogniac
2 ling. Zahar
1 lingta amidon
sare, piper negru

Metodă de preparare

1

Pipetul de rata se taie pe ambele parti usurel in forma de plasa. Saram si piperam.

2

Se incinge tigaia si punem pieptul cu pielea pe tigaia incinsa fara ulei, prajim 6 min. , dupa care inca 6 min. pe cealalta parte pina se topeste grasimea si obtinem o culoare aurie.

3

Incalzim rolapina la 200 grade. Punem pieptul in tava peste care turnam grasimea ramasa in tigaie si coacem 20 min. In permanenta scaldam pieptul in grasimea din tava.

4

Preparam sosul: intr-o cratita mica turnam sosul, visinele si zaharul. Incalzim aceasta compozitie. Din moment ce incepe sa fiarba, adaogam cogniacul si amidonul, mestecand bine pina se incheaga.

5

Servim pieptul impreuna cu sosul de visine.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи