Metodă de preparare
Într-un castron sau direct pe masă se cerne făina, se adaugă sare şi drojdie, se face o scobitură în mijloc. Se toarnă în aprofundarea făcută 300 ml de apă amestecată cu ulei şi se omogenizează, adunând treptat faina de la margini.
Când toate ingredientele s-au omogenizat, frământați aluatul. Nu vă leneviți, faceți effort și frământați cu toată puterea. Aluatul trebuie să devină elastic și să nu se țină de mâini sau să se lipească de masa de lucru. Puneți aluatul la cald să crească.
Pregătim umplutura: se călește ceapa şi usturoiul tocat în ulei de măsline, se adaugă dovlecelul tăiat cubulețe și roșiile împreună cu suc.
Striviți rosiile și fierbeți legumele pe foc mic fără a le acoperi pentru aproximativ 20 de minute, astfel încât acestea să devină destul de moi, iar sosul uşor îngroșat.
Când umplutura este gata, se adaugă frunze de busuioc şi capere, sare, opriţi flacăra şi omogenizați totul.
Când aluatul va creşte în volum de cel putin 2 ori, frământați-l încă o dată, împărţiţi coca în 4 bucăţi rotunde şi întindeți fiecare parte într-un cerc cu grosimea de aproximativ jumătate de centimetru. Distribuiți pe jumătatea blatulului de calzone umplutură și câteva bile de mozzarella.
Îndoiți jumătatea goală de aluat peste partea a doua cu umplutură. Strângeți ferm marginile ca sa fiți siguri că nu iese în afară împlutura.
Se așează calzone pe tava de copt, se fac câteva mici crestături în aluat ca să iasă aburii în timpul coacerii, se stropește de asupra cu ulei.
Se coace în cuptor timp de 15 minute la 220 de grade.
Comentarii
Похожие статьи
-
Linguini cu crevete și ridiche mai 19, 2014
-
Spaghetti carbonara mai 19, 2014
-
Pizza cu pere și cașcaval brie mai 06, 2015
-
Pui cu cherry şi busuioc iun 16, 2014
-
Supă de vară din avocado iul 03, 2014