Metodă de preparare
Curățim usturoiul și îl tocăm mărunt, condimentăm și adăugăm sare, pisăm intens totul într-un mojar pînă obținem o compoziție de consistența unei paste. Adăugăm ulei vegetal și amestecăm bine, în așa fel obținem o marinadă.
Tăiem pieptul de pui fâșii de 2cm, îl punem într-un bol și adăugăm marinada pregătită mai devreme.
Amestecăm totul bine și lăsăm pentru o oră la răcoare să se marineze.
Ananasul îl curățim și îl tăiem cubulețe, vom obține aproximativ 300-350g de pulpă.
Încingem o lingură de ulei în tigaie, punem zahărul și scurgem peste el suc din laim. Punem și coaja de laim în tigaie pentru 1-2 minute pentru o aromă mai intensă.
Ținem totul pe plită la foc mediu, amestecînd continuu pănă nu se dizolvă tot zahărul.
Adaugăm în tigaie pieptul de pui cu tot cu marinadă, amestecăm bine totul.
Adaăgăm ananasul și mai amestecăm o dată, punem capacul și lăsăm să se pregătească la foc mediu 4-5 minute, pînă peiptul de găină va fi gata. Dacă lăsa-ți la foc mai mult timp carnea nu va mai fi la fel de fragedă și suculentă.
Se servește fierbinte, puteți opta pentru orez ca garnitură, se potrivește de minune.
Comentarii
Похожие статьи
-
Supă-lobio iul 08, 2014
-
Cina a la francaise sep 17, 2014
-
noi 22, 2024
-
Mai-sezonul grătarilor apr 30, 2015
-
Humus livanez iul 02, 2014