Metodă de preparare
Plămădim aluatul. Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile, sarea şi zahărul le amestecăm bine într-un vas, turnăm laptele şi amestcăm până la se omongenizează. Albuşurile le zbatem în spumă şi le încorporăm în aluat. Adăugim uleiul şi amestecăm bine. La foc potrivit gătim clătitele, prăjindu-le câte 1,5 min pe fiecare parte.
Preparăm sosul beshamel. Topim cu mare girjă untul pe tigaie, ca să nu se ardă. În untul topit se adaugă făina şi se amestecă repede până la completa incorporare a ingredientelor, circa 1-2 minute. Turnăm treptat laptele şi amestecăm continuu ca să evităm formarea cocoloaşelor, până se îngroaşă sosul. Potrivim gustul cu sare şi nucuşoară măcinată.
Carnea de pui se mărunţeşte şi se rumeneşte într-o lingură de unt topit, circa 6-8 minute. Încorporăm sosul, adăugăm gălbenuşurile şi lăsăm pe foc până masa se îngroaşă. Potrivim cu sare, piper negru şi nucuşoară măcinată. Scoatem de pe foc şi lăsăm să se răcească.
Pe fiecare clătită punem câte o lingură de umplutură şi le rulăm. Prăjim clătitele pe ambele părţi în uleiul rămas.
Comentarii
Похожие статьи
-
Sparanghel în prosciutto iun 12, 2014
-
Pulpe de pui pane cu ceapă marinată aug 08, 2014
-
Masleniţa feb 19, 2014
-
Bucătăria Indiană mar 03, 2015
-
Merele–fructele longevității sep 23, 2014