Clatite din pui cu sos beshamel

Просто&Вкусно - Gustări - Clatite din pui cu sos beshamel

Ingrediente

1,3 pahare făină

2,5 pahare lapte

3 ouă

3 linguri ulei

1 lingură zahăr

0,3 linguriţe sare

Ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Pentru umplutură:

500 gr carne de găină prefiartă

100 ml lapte

50 gr unt

2 linguri făină

Sare, nucuşoară

Metodă de preparare

1

Plămădim aluatul. Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile, sarea şi zahărul le amestecăm bine într-un vas, turnăm laptele şi amestcăm până la se omongenizează. Albuşurile le zbatem în spumă şi le încorporăm în aluat. Adăugim uleiul şi amestecăm bine. La foc potrivit gătim clătitele, prăjindu-le câte 1,5 min pe fiecare parte.

2

Preparăm sosul beshamel. Topim cu mare girjă untul pe tigaie, ca să nu se ardă. În untul topit se adaugă făina şi se amestecă repede până la completa incorporare a ingredientelor, circa 1-2 minute. Turnăm treptat laptele şi amestecăm continuu ca să evităm formarea cocoloaşelor, până se îngroaşă sosul. Potrivim gustul cu sare şi nucuşoară măcinată.

3

Carnea de pui se mărunţeşte şi se rumeneşte într-o lingură de unt topit, circa 6-8 minute. Încorporăm sosul, adăugăm gălbenuşurile şi lăsăm pe foc până masa se îngroaşă. Potrivim cu sare, piper negru şi nucuşoară măcinată. Scoatem de pe foc şi lăsăm să se răcească.

4

Pe fiecare clătită punem câte o lingură de umplutură şi le rulăm. Prăjim clătitele pe ambele părţi în uleiul rămas.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи