Gustări la vin

Просто&Вкусно - Gustări la vin

Gustări la vin

Moldova este o țară vinicolă și de data asta noi am hotărît să împărtășim cu dumneavoastră rețetele unor gustări care se vor potrivi perfect alături de un vin bun. Rămîne doar să alegem vinul.

 


Grissini

 

Ingrediente:

1 ambalaj de aluat foietaj

100g salam saleami

100g cașcaval parmezan

1 ou

 

Mod de preparare

  1. Desfacem aluat, îl presărăm cu făină și îl întindem cu făcălețul, pentru al subția.
  2. Ungem aluatul cu ou și presărăm cașcaval ras. Apoi așezăm feliuțele de saleami așa încît să acopere jumătate din aluat. Îndoiem aluatul în două, acoperind salamul, presărăm puțină sare și presăm puțin cu făcălețul. Tăiem aluatul în fîșii de 1 cm. Învîrtim fîșiile în spirale.
  3. Le aranjăm în tavă în care am așternut hîrtie de copt. Le ungem cu ou bătut. Coacem grissini la 190oC circca 10 minute, pînă se vor rumeni.

 

Gatto din cartofi

 

Ingrediente:

1,5kg cartofi

7 ouă

100g unt

200ml lapte

150g cașcaval tare ras

Nucșoară

Pătrunjel

Pesmeți pane

200g saleami sau șuncă

300g cașcaval afumat

Sare

 

Mod de preparare

  1. Fierbem ouăle și cartofii cu tot cu coajă. Curățim cartofii și îi pisăm transformîndu-i într-un piure. Adăugăm în piure unt, 4 ouă crude, lapte, cașcaval, un vîrf de cuțit de nucșoară cu sare și pătrunjel tocat mărunt.
  2. Așternem folie de staniol în tavă. Presărăm pesmeți pane, apoi punem un strat de piure de cartofi. Tăiem ouăle fierte rondele și le punem peste piure, apăsîndu-le un pic. Peste ouă aranjăm un strat de șuncă. Apoi un strat de cașcaval și piureul rămas.
  3. Presărăm deasupra pesmeți pane și bucățele de unt. Coacem gatto-ul timp de 35-40 minute la 190o Lăsăm puțin să se răcească, îl decorăm la alegere și îl servim călduț.




Creveți în crustă

 

Ingrediente:

500g creveți

200g amestec pentru pane

2 lingurițe de boia de ardei dulce

50g parmezan

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Curățim creveții de coadă. Pregătim amestecul pentru pane, amestecîndu-l cu apă și boia de ardei. Înmuiem fiecare crevete în amestecul obținut și le prăjim în friteuză. Presărăm sare după ce vor fi gata.
  2. Servim creveții cu parmezan.

 

Bomboloni

 

Ingrediente:

250g făină

25g unt

50ml apă caldă

3 lng zahăr

100g ciocolată albă

6g drojdie uscată

12 buc. caise uscate

1 ou

1 gălbenuș

Zahăr pudră

Un vîrf de cuțit de sare

 

Mod de preparare

  1. Înmuiem caisele pentru 8-12 ore.
  2. Dizolvăm drojdia în apă caldă. Batem oul și amestecăm jumătate din cantitatea lui cu făina, drojdia, untul, zahărul și un vîrf de cuțit de sare. Frămîntăm bine un aluat.
  3. Lăsăm aluatul la cald pentru 2-3 ore.
  4. Uscăm caisele umflate și le umplem cu cîte un cubuleț de ciocolată albă.
  5. După 2 -3 ore întindem aluatul într-un plast de 0,5cm grosime și decupăm din el cercuri cu diametru 10cm. Învelim în fiecare cîte o caisă cu ciocolată.
  6. Le lipim bine și le punem în tava în care așternem preventiv hîrtie de copt.
  7. Ungem chiflele noastre cu oul rămas și le coacem 15 minute în rola preîncălzită la 190o

 

 

Gustare din vinete

 

Ingrediente:

1 vînătă

6 felii de pîine pentru toast

400g roșii cherry

Sare

Oregano prospăt

Oțet balsamic

Ulei de măsline

 

Mod de preparare

  1. Tăiem vînăta rondele de 0,5cm grosime, le presărăm cu sare. Pregătim toasturile.
  2. Tăiem roșiile rondele și le adăugăm ulei, oțet și oregano. Prăjim rondelele de vînătă pe tigaia grill.
  3. Aranjăm totul sloiuri: pîinea, vînăta și amestecul din roșii cherry, presărăm parmezan ras și decorăm cu cîteva frunze de oregano.


Tags

Похожие статьи

Comentarii