Ravioli italienesti cu ricotta

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Ravioli italienesti cu ricotta

Ingrediente

5 oua 

sare

200 gr ricotta

100 gr parmezan ras

2 ling. pesmeti 

400 gr faina

20 gr unt

Metodă de preparare

1

Ricotta o aducem pina la o consistenta moale. in vasul cu ricotta pune pesmetii tocati, parmezanul ras si un ou. Se sareaza, pipareaza si se amesteca bine.

2

Faina se cerne apoi se adoga in ea sare si un ou. Framintam un aluat elastic. Daca aluatul nu e destul de elastic putem adauga un pic de ulei de masline.

3

Image Aluatul primit il acoperim cu un stergar si il lasam 30 min. sa se odihneasca. Dupa care se intind doua foi subtiri.

4

Image La distante egale si pe verticala sipe orizontala aranjam bilisoare cit o nuca de umplutura.

5

Image Distanta dintre rinduri o ungem cu apa si punem a doua foaie deasupra. Lipim foile pe traseul inmuiat cu apa. Apoi, foarte atent taiem, obtinind patrate. le lasam sa se zvinteze 10 min. apoi le punem in cratita cu apa clocotita.

6

Se fierb la foc mic pina sunt gata. Dupa care se servesc pe platou peste care punem unt topit si parmezan ras.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи