Pui în marinadă de muștar cu cartofi tineri

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Pui în marinadă de muștar cu cartofi tineri

Ingrediente

310 gr carne de pui

150 gr unt

4 lg. muștar Dijon

1 crenguță cimbru

6 cartofi medii

Sare, piper negru 

Metodă de preparare

1

Cu o zi înainte de preparare, carnea de pui se lasă la măcerat în sare, la frigider. A doua zi, puiul se scoate de la rece și se freacă bine cu unt, muștar Dijon și cu piper negru măcinat. Puiul se dă în cuptorul preîncălzit la 220 grade C și se lasă la copt cca 35 minute.

2

Până se coace carnea de pui, punem cartofii tineri în apă fierbinte ușor sărată, pe câteva clipe (această tehnologie se numește blanching). Apoi îi coacem la cuptor, potrivind o temperatură de 250 grade, în regim grill, 10-15 minute. Cartofii se servesc alături de puiul copt, tropiți cu zeama de pui, care s-a eliminate în procesul de coacere a cărnii.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи