Polenta cu roşii ricotta şi prosciutto

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Polenta cu roşii ricotta şi prosciutto

Ingrediente

200 g făină de porumb

100 g brânză ricotta

1 roșie medie

50 g prosciutto

Metodă de preparare

1

Se gătește polenta (mămăliga), se răstoarnă într-o tavă, unsă cu ulei de măsline, se nivelează și se lasă să se răcească. Când mamaliga s-a răcit, se taie, folosind forma de inel,formând discuri de polenta şi se coace la 220 de grade până se rumenește.

2

Pentru servire se pune pe farfurie un disc de polenta, care se unge cu brânză ricotta, omogenizată cu verdețuri proaspete și sare, apoi se așterne o felie de roşie și se acoperă cu un alt strat de polenta. La final se ornează cu prosciutto și se servește imediat.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи