Budincă cu mazăre verde

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Budincă cu mazăre verde

Ingrediente

Pentru 4 persoane

500 g mazăre proaspătă sau congelată

300 g macaroane scurte sau urechiușe

2 linguri de ulei

1 cățel de usturoi pisat

frunză tocată de pătrunjel verde

sare și piper

25 g cașcaval ras

 

Metodă de preparare

1

Punem mazărea într-o cratiță cu apă , aducem până la fierbere și pregătim la foc încet pănă boabele sunt moi, (5-6 minute).

2

Între timp fierbem pastele făinoase în altă cratiță

3

Într-o tigaie încălzim uleiul, adăugăm usturoil si îl pregătim la foc mic, ca sa nu ardă.

4

Scurgem mazărea, păstrând apa în care a fiert.

5

Punem jumătate de mazăre într-un robot de bucătărie, cu usturoiul pregătit în ulei, adăugăm sare și piper, apă din mazăre, și mixăm pînă când obținem un pireu uniform, adăugând puțină apă din mazăre dacă e necesar.

6

Pireul îl amestecăm cu restul mazării fierte, cu pătrunjelul pregătit, și amestecîm totul cu macaroanele scurse.

7

Condimentăm după gust și servim budinca fierbinte. Dacă dorim, presărăm cu cașcaval ras.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи