Metodă de preparare
Amestecăm făina, apa și ouăle. Frămîntăm un aluat ferm și elastic. Îl lăsăm să se odihnească 30 minute.
Între timp, punem la foc o cratiță mare cu apă sărată, o aducem la fierbere. Dăm cașcavalurile prin răzătoare.
Despărțim aluatul în 6 părți. Luăm o bucată și o întindem cu făcălețul subțire, subțire. Foaia de aluat trebuie să fie aproape transparentă. Ungem tava cu ulei și așternem prima foaie de aluat în așa fel încît să atîrne peste marginile tăvii.
Celelelate părți de aluat le întindem la fel de subțiri, 4 dintre ele le înmuiem pe rînd în apa clocotindă și le ținem cîte un minut. Le scoatem și le punem pe un prosop să se scurgă surplusul de apă.
Le așezăm pe rînd în tavă, presărînd generos cașcaval printre ele. Ultimul strat de aluat îl întindem și nu îl opărim, îl așezăm atent deasupra.
Feliem achma și o ungem generos cu unt topit apoi cu gălbenuș bătut.
Introducem în cuptorul preîncălzit la 180oC timp de 20 minute, pînă va avea o crustă rumenă. Achma se servește atît caldă cît și rece.
Comentarii
Похожие статьи
-
Plăcintă de Loran cu somon, păstăi verzi și ciuperci iun 03, 2014
-
Ouă umplute "ciupercuţe" iun 12, 2014
-
Coconut Shrimp iun 11, 2014
-
Ca să nu mucegăiască cașcavalul aug 18, 2014
-
mai 20, 2025