Ingrediente
Aluat:
200 gr făină
50 gr unt
1 ou
3 ling. apă
½ linguriță sare
Umplutura:
400 gr fasole verde
100 gr ceapă
200 gr ciuperci
400 gr somon
Sare, piper după gust
Pentru sos:
150 gr cașcaval (după preferință, noi am folosit Gauda)
200 ml smîntînă 20%
2 ouă
0,5 lingurițe nucșoară măcinată
Sare după gust
Metodă de preparare
Untul trebuie să fie răcit preventiv, dar nu înghețat. Dăm untul prin răzătoare și-l amestecăm cu 1 ou. Nu este neapărat să obținem omogenizarea compoziției la această etapă.
În compoziția obținută adăugăm 3 linguri de apă rece, 200 gr făină cernută și sare. Frământăm bine cu mâinile și formăm o gogoașă din aluat.
Gogoașa de aluat se învelește într-o folie de plastic și să dă la frigider pentru 30 minute. Între timp, preparăm umplutura.
Rumenim ceapa până, adăugăm ciupercile și prăjim totul 10 minute, amestecând continuu, până nu se evaporă toată apa din ciuperci. Potrivim de sare și piper. Adăugă, fasolea verde și înăbușim legumele încă 7-10 minute. Apropo, dacă la momentul preparării acestei mâncări, nu va fi sezonul păstărilor, le puteți procura în stare congelată, la orice market. Scoatem legumele de pe foc și lăsăm să se răcească.
Prepară sosul: batem ouăle într-un bol, încorporând treptat 200 ml frișcă și amestecăm bine. Cașcavalul se dă prin răzătoare măruntă și se amestecă cu ouăle. Potrivim de sare și nucșoară măcinată și omogenizăm compoziția, până devine densă, de consistența smântânii.
După ce toate etapele sunt trecute cu brio, ungem tava de copt cu unt, întindem aluatul și-l dăm în tava de copt până la 2-3 cm înălțime. Aluatul se înfige cu furculița în câteva locuri.
Distribuim uniform umplutura, o acoperim cu somon și turnăm deasupra sosul. Presărăm plăcinta cu semințe de susan negru.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade și coacem plăcinta 40-45 minute. Când plăcinta prinde crustă aurie, este gata de servit!
Comentarii
Похожие статьи
-
Calamahi aug 04, 2014
-
Roll închis cu somon iun 13, 2014
-
Plăcinte cu brînză,varză,nuci,halva mar 24, 2014
-
Panini cu somon iun 10, 2014
-
Salată de Boeuf cu somon mai 20, 2014