Chifle elvețiene

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Chifle elvețiene

Ingrediente

Pentru 12 bucăți:

350g făină

Jumătate linguriță de sare

1,5 linguriță drojdie uscată

2 lingurițe cardamon măcinat

1 lng zahăr

240ml lapte călduț

75g unt topit

Pentru umplutură:

100g unt

50g zahăr

1 lng cardamon măcinat

Stafide (la alegere)

Metodă de preparare

1

Pregătim aluatul. Într-un bol amestecăm ingredientele uscate, adică făina, sarea, drojdia, zahărul și cardamonul, adăugăm peste ele laptele și untul topit, amestecăm bine aluatul. Îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la călduț să dospească, aproximativ 1 oră.

2

Între timp pregătim umplutura. Amestecăm untul cu zahărul și cardamonul pînă obținem o compoziție omogenă.

3

Aluatul dospit îl frămîntăm bine și îl întindem într-un dreptunghi, îl ungem cu compoziția de unt și formăm o ruladă, începînd din partea cea lungă. Tăiem apoi rulada în 12 bucăți identice.

4

Bucățelele de ruladă le așezăm în formele de muffins (putem folosi și forme din hîrtie), le acoperim cu un prosop și le lăsăm să crească 30 minute.

5

Le ungem cu gălbenuș de ou și le presărăm cu zahăr. Coacem chiflele la temperatura de 200oC timp de 20-25 minute.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи