Metodă de preparare
Frământăm aluatul din făină și apă. Rulăm în el untul . Acesta va fi primul bloc de foitaj. Mai frământăm un bloc de aluat. Amestecăm făina, sarea și sucul de lămâie. Frământăm bine aluatul. Îl lăsăm pentru 30-40 minute să se odihnească.
Pentru a obține un aluat foietat, întindem primul strat de aluat, format din făină și apă, iar deasupra, pe mijloc, scoatem o parte de unt . Acesta trebuie să fie rece. Dacă untul va fi mai tare ca aluatul, el nu se va întinde uniform peste aluat și la coacere, poate să se scurgă. Apoi, untul se acoperă din toate părțile cu aluatul și întindem cu făcălețul aluatul în formă de pătrat sau dreptunghi. Dreptunghiul se păturește în trei părți: inițial, acoperim mijlocul cu 1/3 din partea stângă, apoi cu cea dreaptă, după care strângem aluatul pe mijloc, în două. Punem aluatul la frigider. După asta, întoarcem aluatul în așa fel, încât părțile lui deschise să fie din stânga și dreapta voastră. Întindem aluatul dinspre sine, îl întoarcem la 90 grade și-l întindem în forma unui dreptunghi lung. Iarăși strângem aluatul cum am descris mai sus. Specialiștii numesc acest proces ”împachetare”. El se repetă 4 sau 5 ori. Este important de reținut, că de fiecare dată aluatul se ține la rece, pentru ca straturile să nu se lipsească. Înainte de împachetarea fiecărui strat de aluat, trebuie de scuturat bine făina de pe suprafața aluatului, ca produsul copt din acest aluat să nu devină uscat, fărâmicios și tare. După ce frământăm aluatul foietat, trebuie să-l lăsăm la rece (10-12° С) nu mai puțin de o oră. Aluatul rece se întinde mai ușor și mai bine, nu se lipește de suprafața de lucru. După ce aluatul este format, îl împărțim în formă de triunghiuri și rulăm cu atenție umplutura de ciocolată, formând astfel croissantele. Preîncălzim cuptorul la 200 grade C și coacem croissantele 20 minute Se servesc atât calde, cât și reci.
Comentarii
Похожие статьи
-
Plăcintă de Loran cu somon, păstăi verzi și ciuperci iun 03, 2014
-
Un mic dejun sănătos aug 11, 2014
-
Maina iun 09, 2014
-
Oua la cuptor cu somon, oua la cuptor cu mozzarella iun 09, 2014
-
Cirbuli aug 08, 2014