Vișine din belșug

Просто&Вкусно - Vișine din belșug

Vișine din belșug

De primile vișine ne putem bucura deja în iunie, a sosit momentul să ne amintim toate rețetele delicoase ce includ aceste fructe suculente. În bucătăria noastră tradițională, un loc important îl ocupă budinca din brînză dulce cu vișine – un răsfăț culinar.

 

 

 

Budincă din brînză dulce cu vișine

 

500g brînză dulce de vaci

200ml smîntînă

2 ouă

4-5 lng făină de porumb

30g zahăr

20g unt

Vanilie

Vișină un suc propriu

1 lng zahăr brun

Amidon

 

  1. Frămăntăm bine brînza dulce sau o trecem prin mașina de tocat.
  2. Adăugăm în ea ouăle, smîntîna, zahărul, vanilia și făina de porumb. Amestecăm bine totul și aranjăm compoziția obținută într-o tavă pe care în prealabil am uns-o cu unt.
  3. Deasupra punem vișinele și presărăm zahărul brun.
  4. Coacem timp de 30-40 minute la 180oC.
  5. Budinca se poate servi atît caldă cît și rece, e delicioasă în ambele cazuri.
  6. Putem pregăti compoziția de brînză seara, iar dimineața să o coacem.

 

Budinca din brînză – este o variantă ideală pentru un mic dejun copios sau o cină ușoară. În plus, ea se potrivește și pentru alimentația copiilor și este și dietetică. Pentru o budincă perfectă cu gust intens, avem nevoie de brînză proaspătă de vaci și puțin acrișoară. Cei care sunt la dietă pot folosi brînza săracă în grăsimi, dar budinca e mai gustoasă cînd e preparată din brînză cu un conținut mediu de grăsime. Dacă aveți o brînză săracă în grăsimi o puteți îmbunătăți adaugîndu-i puțină smîntînă. Ouăle vor face budinca mai pufoasă și joacă un rol important de liant. Pentru a obține o budincă suculentă și de o formă perfectă  trebuie să adăugăm în ea griș sau mălai.


Tags

Похожие статьи

Comentarii