Vișine din belșug
De primile vișine ne putem bucura deja în iunie, a sosit momentul să ne amintim toate rețetele delicoase ce includ aceste fructe suculente. În bucătăria noastră tradițională, un loc important îl ocupă budinca din brînză dulce cu vișine – un răsfăț culinar.
Budincă din brînză dulce cu vișine
500g brînză dulce de vaci
200ml smîntînă
2 ouă
4-5 lng făină de porumb
30g zahăr
20g unt
Vanilie
Vișină un suc propriu
1 lng zahăr brun
Amidon
- Frămăntăm bine brînza dulce sau o trecem prin mașina de tocat.
- Adăugăm în ea ouăle, smîntîna, zahărul, vanilia și făina de porumb. Amestecăm bine totul și aranjăm compoziția obținută într-o tavă pe care în prealabil am uns-o cu unt.
- Deasupra punem vișinele și presărăm zahărul brun.
- Coacem timp de 30-40 minute la 180oC.
- Budinca se poate servi atît caldă cît și rece, e delicioasă în ambele cazuri.
- Putem pregăti compoziția de brînză seara, iar dimineața să o coacem.
Budinca din brînză – este o variantă ideală pentru un mic dejun copios sau o cină ușoară. În plus, ea se potrivește și pentru alimentația copiilor și este și dietetică. Pentru o budincă perfectă cu gust intens, avem nevoie de brînză proaspătă de vaci și puțin acrișoară. Cei care sunt la dietă pot folosi brînza săracă în grăsimi, dar budinca e mai gustoasă cînd e preparată din brînză cu un conținut mediu de grăsime. Dacă aveți o brînză săracă în grăsimi o puteți îmbunătăți adaugîndu-i puțină smîntînă. Ouăle vor face budinca mai pufoasă și joacă un rol important de liant. Pentru a obține o budincă suculentă și de o formă perfectă trebuie să adăugăm în ea griș sau mălai.
Похожие статьи
-
Master class-coacem Pască apr 03, 2014
-
Menemen iun 09, 2014
-
Oua-pashot (ochiuri in apa) fierte cu paine si sunca iun 12, 2014
-
Budincă din cu vișine iun 26, 2014
-
Omletă spaniolă cu cartofi iun 09, 2014