Ingrediente
Ingrediente pentru 6-8 porţii:
Pentru aluat e nevoie de următoarele:
150 gr. margarină,
150 gr. smântână,
Făină, suficientă ca aluatul să fie moale
Sare
Pentru fidea:
4 ouă pentru aluat
4 ouă pentru tăieţei
Făina necesară pentru un aluat tare
Pentru umplutură:
Tăiţei de casa
1 kg carne (0.5 kg de carne de porc şi 0,5 kg de vită)
3-4 cepe
2 ouă
Pentru sos:
50 g unt
0,5 kg de ciuperci
500 g cremă 35%
1 lg. făină
Sare
Pătrunjel
Metodă de preparare
Se frământă bine margarina, smântâna, faina şi un praf de sare. Aluatul moale se pune la rece, pentru două ore, la frigider.
Tăiţeii obţinuţi se fierb în apă sărată, apoi se scurg, se presară cu ulei de măsline. Când tăiţeii sunt gata, se adaugă 4 ouă, sare şi piper.
Se prepară umplutura: Carnea tocată se adaugă în tava cu ceapă rumenită, tăiată cuburi. Se adaugă sare, piper şi două ouă crude.
Aluatul este împărţit în 4 părţi. Din fiecare parte se întinde o foaie subţire de aluat, în care se pune umplutura. Se coace timp de 25 minute la 180 de grade.
Sosul se pregăteşte din unt, 1 lingură făină, în care sunt puse ciupercile. Se adaugă sare şi piper. Se fierbe sosul până când se îngroaşă. Se ornează cu pătrunjel.
Comentarii
Похожие статьи
-
Master class-coacem Pască apr 03, 2014
-
Печенье "Gura Fetitei" sep 22, 2015
-
Tradiții pascale-gătim cu copiii mar 31, 2015
-
Brăduţ de biscuiți iun 09, 2014
-
Brauni cu cremă de căpșune mai 28, 2014