Plăcintă “ШЕСТЁРКА”

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Plăcintă “ШЕСТЁРКА”

Ingrediente

1 ceapă

1 morcov

coriandru

¼ varză

300 g de ciuperci

Sare, piper

6 ouă

6 linguri de smîntînă

6 linguri de maioneză

6 linguri de făină

Metodă de preparare

1

Se toacă mășcat ceapa, se rumenește pe tigaie. Apoi morcovul se dă prin răzătoare și se pune și el deasemenea în tigaie, se amestecă totul bine.

2

Se zdrobește coriandru,în masa care se prăjește. Varza se toacă mărunt și se adaugă și ea în tigaie.

3

Separat într-o tigaie se prăjesc ciupercile tăiate mărunt, se condimentează cu sare și piper. Se amestecă ciupercile cu varza și morcovi. Umplutura împărțiți-o în 2 părți.

4

Se prepară aluatul: se zbat 6 ouă, se adaugă 6 linguri de smîntînă, 6 linguri de maioneză, 6 linguri de făină, și sare. Aluatul se împarte în 3 părți. Pe tava de copt se aranjează un strat de pergament, se toarnă prima parte din aluat, deasupra se pune o parte din umplutura cu varză și ciuperci, se toarnă iarăși a 2 parte din aluat și iarăși adăugați umplutura rămasă. Peste plăcintă adăugați restul aluatului, astfel ca să fie proporțional peste tot.

5

Plăcinta se pune la copt pentru 45 minute la temperatura de 180 grade.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii

Похожие статьи