Metodă de preparare
Fasolele se acoperă cu multă apă și se lasă să stea în ea, timp de 8 ore sau pe noapte. Apoi se clătesc și se acoperă cu apă rece proaspătă și se fierb până la înmuiere. Supa reziduă se păstrează. Fasolele fierte şi răcite se toacă prin maşina de tocat.
Ceapa se taie în cubuleţe nu prea mari şi se prăjeşte până devine aurie, se adaugă în fasole şi se amestecă. (La dorinţă ceapa poate fi adăugată şi crudă).
Ardeiul gras se rumeneşte pe o tigaie uscată sau se coace pe gril, apoi se acoperă cu un vas şi se înlătură cojiţele. Ardeiul gata se taie în fâşii înguste.
Pentru sos se macină sare şi usturoi, se adaugă oţet- după gust, ardei şi verdeaţă tocată. Se amestecă cu supa până la starea dorită.
Înainte de servire se decorează cu ardei dulce, se presară cu mărar şi se garniseşte cu sosul din usturoi.
Comentarii
Похожие статьи
-
Plăcintă “ШЕСТЁРКА” mar 24, 2014
-
Clasica moldovenească apr 29, 2015
-
Fasole în sos de roșii picant iun 03, 2014
-
Toamna de catifea aug 25, 2014
-
Papanaşi din carne mar 26, 2014