Rillettes din somon

Просто&Вкусно - Peşte şi fructe de mare - Rillettes din somon

Ingrediente

400g somon proaspăt

200g somon slab sărat

4 cepe șalot

170g smîntînă

100g unt

Cimbru proaspăt

Coaja rasă a unei lămîi

Metodă de preparare

1

Spălăm somonul proaspăt și îl uscăm cu șervețele de hîrtie, îl ungem cu ulei de măsline și îl pregătim pe baia de abur 15 minute. Lăsăm peștele să se răcească.

2

Amestecăm într-un bol: ceapa tăiată mărunt, somonul slab sărat, untul topit, smîntîna, coaja rasă de lămîie, cimbru și sarea. Amestecăm totul bine.

3

Somonul răcit îl desfacem atent, dăm deoparte coaja, osul și partea întunecată de fileu. Partea roză o desfacem bucățele și o amestecăm cu compoziția pregătită mai devreme. Lăsăm să se întrepătrundă cîteva ore.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Peşte şi fructe de mare




Comentarii

Похожие статьи