Skordalia, reteta traditionala greceasca

Просто&Вкусно - Sosuri - Skordalia, reteta traditionala greceasca

Ingrediente

Pentru 10-12 portii:

1 morcov

1 ceapa

500 g cartofi

1 tulpina de telina

3 firicele de patrunjel

3 boabe piper negru

5 catei usturoi

200 ml ulei vegetal

Paine neagra

Sare

Metodă de preparare

1

Cartofii, morcovul si ceapa se taie bucati mascate. Morcovul, ceapa si patrunjelul se pun la fiert pentru 15 minute. Adaugam tulpina de telina si cartofii si lasam la fiert inca vreo 20-25 minute. Scoatem cartofii din apa.

2

Usturoiul se curate, se zdobeste si se piseaza cu sare. O jumatate de portie de cartofi se piseaza si se potriveste cu compozitia de usturoi. Amestecam bine. In cealalta portie de cartofi, incorporam 180 ml ulei de masline. Impreunam ambele portii si le amestecam bine. Potrivim de sare. Painea neagra/ sura se rumeneste in uleiul ramas si se serveste cu skordalia propriu-zisa.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Sosuri




Comentarii

Похожие статьи